Varsler flere razziaer mot warez-miljøer

Amerikanske myndigheter sier det vil bli gjennomført flere internasjonale razziaer mot warez-miljøer, i opptil tjue land.

Amerikanske myndigheter sier det vil bli gjennomført flere internasjonale razziaer mot warez-miljøer, i opptil tjue land.

I går ble det meldt om aksjoner i USA, Australia, Finland, Norge og Storbritannia. Det var noen arrestasjoner i Europa, blant annet en i Norge, men ennå ingen i USA.

Amerikanske medier skriver at det i USA ble beslaglagt 129 datamaskiner fra 38 ransakinger. De største serverne som ble rammet, hadde så mye piratkopiert materiale at det tok 4.000 ark å få skrevet ut alle titlene. Beslaglagte servere spesialisert på filmer hadde på det meste 5.000 titler.

Amerikanske myndigheter sier razziaene vil fortsette, og at de kan utvides til ytterligere femten land. Etter Drink or Die står et titalls andre internasjonale warez-grupper for tur.

Aksjonene har utløst kritikk fra dem som peker på at warez-grupper ikke tjener penger på piratkopieringen, og at det følgelig er viktigere å fokusere på piratkopierere som tar seg betalt. Bransjeorganisasjonen Business Software Alliance støtter aksjonene mot warez-miljøene, fordi virksomheten fører til redusert omsetning i omtrent samme størrelsesorden som de kommersielle piratene.

Til toppen