Varsler hevn mot hackere

Israel oppfatter kyberangrep som terrorisme.

I likhet med USA før dem advarer Israel nå at hackerangrep kan bli oppfattet som en krigserklæring.
I likhet med USA før dem advarer Israel nå at hackerangrep kan bli oppfattet som en krigserklæring.

Israelske myndigheter varsler at de vil besvare kyberangrep på samme måte som de gjengjelder terrorisme, ved å slå tilbake mot alle som truer landet.

- Det er nødvendig å sende en melding til alle som angriper eller truer med å angripe Israel, inkludert i kyberdomenet, sa viseutenriksminister Daniel Ayalon lørdag ifølge nyhetsbyrået AFP.

Svaret kom få dager etter at den saudiarabiske hackergruppen «Group-XP» publiserte israelske kredittkortopplysninger på internett. Rundt 15.000 aktive kort fra tre ulike banker skal ha blitt lekket, ifølge Bank of Israel.

Hackere som truer israelske interesser setter seg selv i fare, advarte Ayalon i en uttalelse som i helgen er bredt sitert i israelske medier.

- Kyberangrep er terrorisme og må behandles som sådan. I kyberdomenet har vi aktive kapasiteter og vi kan slå tilbake mot de som prøver å ramme oss, sier viseutenriksministeren.

Retorikken minner om den USA i fjor anførte mot tilfeller av datasabotasje mot kritisk infrastruktur. Pentagon advarte at hacking kan gjengjeldes med raketter.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.