Varsler hoderulling etter svake resultater

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina varsler hoderulling etter at selskapet leverte dårlige resultater.

Hewlett-Packard (HP) leverte i dag resultat for selskapets regnskapsmessige tredje kvartal. HP leverer god vekst, men resultatene var dårligere enn ventet. Børsene i Europa faller på meldingen fra HP.

Toppsjef og styreleder Carly Fiorina var svært skuffet over resultatene. Nå varsler hun at hoder må rulle for å rette opp feilene.

- De solide resultatene ble overskygget av uakseptable resultater innen "Enterprise Servers and Storage". Vi vil derfor gjøre umiddelbare skifter i ledelsen, sa HP-sjefen ifølge marketwatch.com.

Det er serversalget som svikter for IT-giganten. Området "Enterprise Servers and Storage" hadde i siste kvartal en nedgang i omsetningen på fem prosent i forhold til samme periode i fjor. Det er dårlig nytt for HP, som er en av de største maskinvareleverandørene i verden.

HP fikk driftsinntekter på 18,9 milliarder dollar, eller 130 milliarder kroner, i kvartalet. Det er en oppgang på ni prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Det gir et resultat på 0,19 dollar per aksje, opp fra 0,1 dollar per aksje i tilsvarende periode i fjor.

HP forventer imidlertid en økning i inntektene neste kvartal. HP estimerer at neste kvartal (regnskapsmessig fjerde kvartal) vil gi en omsetning på 21-21,5 milliarder dollar. Det forventes et resultat per aksje på 0,35 til 0,39 dollar per aksje.

Les mer om: