KARRIERE

Varsler kraftig nedbemanning i gamle Sun

Oracles nye kutt kommer primært i Europa og Asia.

7. juni 2010 - 08:28

I en melding til det amerikanske finanstilsynet SEC (Securities and Exchange Commission) har Oracle varslet en ytterligere nedbemanning av staben i Sun.

Oracle varslet i april i fjor at de ville kjøpe Sun i en transaksjon verdsatt til 7,4 milliarder dollar. Den nødvendige godkjennelsen fra EU-kommisjonen forelå først i januar i år, og det meste av arbeidet med å slå sammen de to selskapene måtte vente til godkjenningen forelå.

I meldingen til SEC heter det at den opprinnelige integreringsplanen hadde et budsjett på 325 millioner dollar, hvorav 235 millioner dollar var blitt brukt innen 28. februar 2010 som var siste dag i trede kvartal i Oracles regnskapsår 2009–2010. (24. juni skal Oracle levere regnskap for fjerde kvartal og for hele året fram til 31. mai.)

Det heter videre i meldingen til SEC at Oracles ledelse vedtok 10. mai en utvidet integreringsplan.

– Utvidelsen tar sikte på ytterligere å redusere størrelsen til Oracles kombinerte arbeidsstyrke, primært i Europa og Asia, står det.

Tilleggskostnadene ved denne utvidelsen anslås til mellom 675 millioner dollar og 825 millioner. Av disse går mellom 550 millioner dollar til 650 millioner til restruktureringskostnader, «i hovedsak i forbindelse med nedbemanning».

Tallene viser altså at Oracle antar å måtte opptil tredoble det opprinnelige anslaget på nedbemanningskostnadene, fra 325 millioner dollar til 975 millioner dollar.

Kostnadene antas å bokføres i løpet av regnskapsåret 2010–2011, det vil si innen utgangen av mai neste år.

Varslingen av de ansatte som rammes av denne nedbemanningen startet 28. mai, heter det til slutt i meldingen til SEC.

Det står ingenting i meldingen om hvor mange arbeidsplasser det dreier seg om. I månedene fram til oppkjøpet ble fullført, sørget Sun selv for å kutte staben med rundt 9 prosent. Man kan anta at kuttene som Oracle nå vil gjennomføre, vil være enda større.

Anslagene til analyseselskapet Gartner over utviklingen på det globale servermarkedet i første kvartal i år tyder på at serveromsetningen til Sun er nærmest i fritt fall. Fra første kvartal i fjor til første kvartal i år falt serveromsetningen med nærmere 40 prosent, fra 980 millioner dollar til 600 millioner dollar, i et marked som vokste med 6 prosent. I Norge ble det levert 83 Sun-servere i første kvartal i år, mot 144 servere i første kvartal i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.