RESULTATERFINANS

Varsler kutt i Microsoft

- Planlegger reorganisering og nedbemanning.

12. jan. 2012 - 13:26

Flere hundre ansatte i Microsoft står i fare for å miste jobbene sine, som følge av en bred omstrukturering av markedsavdelingen.

Kuttrunden skal ikke være endelig besluttet og planene kan følgelig bli endret. Omfanget vil neppe være tresifret. Det sier kilder med kjennskap til prosessen, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Microsoft takket nei til å kommentere saken. Microsoft Norge har heller ingen kommentar å gi til digi.no.

Årsaken til omstillingen hevdes å være at toppsjef Steve Ballmer er misfornøyd med hva de får igjen for alle pengene de bruker på markedføring.

Ifølge Bloomberg brukte Microsoft i fjor 13,9 milliarder dollar på salgsfremmende tiltak, opp 5,5 prosent fra året før. Anslagsvis 25.000 av selskapets rundt 90.000 ansatte oppgis å ha en stilling innen salg eller markedsføring.

Det har svirret rykter om en forestående nedbemanning, bekrefter Business Insider. I en såpass stor organisasjon som Microsoft er det imidlertid ikke uvanlig at ansatte, og tidvis hele produktavdelinger blir lagt ned, samtidig som de ansetter nye hoder til andre oppgaver. Det er en del av dynamikken i store internasjonale selskaper.

Microsoft gikk i januar 2009 i gang med sin første masseoppsigelse i selskapets historie. Den gangen mistet over 5.000 ansatte jobbene sine.

Sviktende pc-salg

Analyseselskapene Gartner og IDC har begge nedjustert tidligere prognoser og melder om lavere IT-vekst og at pc-markedet krymper.

Finansuroen i Europa og harddiskmangel etter flomkatastrofen i Thailand er blant årsakene til nedgangen. Dette har igjen skapt leveranseproblemer og en negativ effekt på maskinvaresalget.

Nysalg av pc-er er som kjent en viktig katalysator for salg av Windows-lisenser. En knekk i dette markedet gjenspeiler seg fort i inntektene til Microsoft.

Microsoft kom tirsdag med et resultatvarsel, hvor de nettopp advarte om at omsetningen og fortjenesten i Windows-divisjonen blir dårligere enn forventet.

Gradvis bedre

Analytikerne oppfatter imidlertid at pc-salget gradvis vil ta seg opp igjen i løpet av andre kvartal. IDC sine prognoser er at fjerde kvartal får en 15 prosents vekst målt mot samme periode i fjor. Merk at man i fjerde kvartal 2011 opplevde at det globale pc-markedet krympet.

En faktor som bidrar til å begrunne forventningene om økt vekst til høsten er Microsofts lansering av Windows 8, som etter planen utgis i andre halvår.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.