Varsler masseoppsigelser

AMD skal være i ferd med å si opp en rekke ansatte.

Varsler masseoppsigelser
Rory Read, toppsjef i Advanced Micro Devices, sliter tungt med et fallende PC-marked. Nå kan så mange som 20 prosent av selskapets ansatte få oppsigelse. Bilde: Ashley Pon/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Verdens nest største produsent av prosessorer til PCer, amerikanske AMD, sliter i motvind. Ifølge Bloomberg News planlegger selskapet nå store kutt i arbeidsstokken.

Så mange som 2 340 stillinger, eller 20 prosent av selskapets arbeidsstyrke, vil kunne bli kuttet. Det forteller en informert kilde til nyhetsbyrået.

Det er ventet at kuttene vil bli annonsert denne uken, og kilden opplyser til nyhetsbyrået Bloomberg News at minst 10 prosent av selskapets 11.700 ansatte vil bli berørt av kostnadskuttene som nå må igangsettes.

Fredag meldte AMD at de sliter i markedet. Omsetningen vil falle med 10 prosent fra andre til tredje kvartal, og selskapet må nedskrive lagerbeholdningen med 100 millioner dollar. Årsaken til den begredelige utviklingen er lavere etterspørsel etter PC-er.

– Ettersom PC-etterspørselen er så svak tror vi ikke selskapet har annet valg enn å gjøre noen virkelig store kostnadskutt, sier analytiker Betsy Van Hees i Wedbush Securitites til Bloomberg.

I årets tredje kvartal skal leveransene av PCer ha falt 8,3 prosent i forhold til samme periode i fjor, på global basis. Dette ifølge statistikk innhentet av Gartner. Tall som ble presentert forrige uke gir heller ikke grunn til optimisme for de bedriftene som er avhengig av et PC-marked i vekst. Analyseselskapet IHS iSuppli mener nemlig PC-salget vil falle i 2012 mot 2011. Det er første gang siden 2001 at PC-salget viser negativ utvikling fra et år til et annet.

    Les også:

Les mer om: