Varsler offensiv for Windows Mobile

Microsoft setter alle kluter til for å øke andelen smarttelefoner med Windows Mobile.

Varsler offensiv for Windows Mobile

Microsoft setter alle kluter til for å øke andelen smarttelefoner med Windows Mobile.

Det kommer selvfølgelig ikke som noen overraskelse at Microsoft har tro på sitt eget system, men selskapet mener at det vil kunne doble markedsandelen innen mobiltelefoner allerede i løpet av neste år. Windows Mobile 6, den nyeste utgaven av Microsofts operativsystem for mobile enheter skal være årsaken til dette.

Eddie Wu, daglig leder for Microsofts virksomhet knyttet til integrerte merkevareprodukter i Asia, sier til Digitimes at Microsofts andel i ved globale markedet for mobile enheter ventes å gå opp fra 10 til 20 prosent i 2008.

Allerede innen utgangen av året er det ventet at 20 nye produkter basert på Windows Mobile 6 vil bli lansert av ulike mobilleverandører, inkludert Asus, HP, Gigabyte og Samsung.

Antallet Windows Mobile-baserte håndsett på markedet i dag, skal være drøyt 140, levert av 48 ulike leverandører. Men kun en liten håndfull kjører foreløpig Windows Mobile 6.

Kilder ved Microsoft Taiwan sier til Digitimes at selskapet forventer at leveransene av produkter basert på Windows Mobile 6 vil ha en årlig vekst på 61,6 prosent fra 2006 til 2010, noe som er høyere enn den forventede, generelle veksten for smarttelefoner i den samme perioden, ifølge tall fra analyseselskapet IDC.

Til toppen