Varsler om uholdbare forhold i stort IT-firma: - Kolleger blir hundset og plaget

Norgesgruppen skal ifølge NRK bruke indiske IT-arbeidere som jobber syv dager i uken uten overtidsbetalt, og som konstant lever i frykt for å bli sendt tilbake til India.
Norgesgruppen skal ifølge NRK bruke indiske IT-arbeidere som jobber syv dager i uken uten overtidsbetalt, og som konstant lever i frykt for å bli sendt tilbake til India. (Bilde: Gorm Kallestad / NTB scanpix )

Indiske IT-arbeidere lever under forferdelige arbeidsforhold i Norge. Det skriver NRK.

Statskanalen har snakket med en varsler som hevder at indiske IT-folk blir fortalt at de er verdiløse, og at deres norske sjefer når som helst kan sende dem tilbake til India.

Tata Consultancy Services

Både varsleren, den ansatte inderen og sjefen tilhører selskapet Tata Consultancy Services – de drifter blant annet Norgesgruppen sitt dataselskap, skriver NRK videre.

- Jeg opplevde at indiske kolleger ble hundset og plaget, de jobbet alltid lange dager og måtte være tilgjengelige døgnet rundt, sju dager i uken, hevder varsleren til NRK.

Den nordiske kommunikasjonsdirektøren i Tata Consultancy Services vil ikke vedkjenne seg at en fryktkultur preger selskapet.

- Det er noe jeg ikke kjenner til. Hvis det foregår uregelmessigheter som dere beskriver, vil vi undersøke dette og gjennomføre nødvendige tiltak, sier Jirimiko Oranen til NRK.

1 800 butikker over hele landet

Norgesgruppen er landets største dagligvareselskap. Konsernet styrer over 41 prosent av dagligvarehandelen i Norge. De har 1800 butikker og eier blant annet Meny, Kiwi, Joker og Spar - samt flere hundre kiosker.

HR-direktør, Ole Kristian Lindseth, i Norgesgruppen sier til NRK at de umiddelbart iverksatte tiltak da de hørte om arbeidsforholdene i den innleide konsulentbedriften.

Kommentarer (25)

Kommentarer (25)
Til toppen