Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Varsler «revolusjonerende» Apple-produkt

Stjernedesigner Philippe Starck.

Phillippe Starck er en av verdens mest anerkjente designere. Nå hevder franskmannen at et nytt Apple-produkt han jobber med vil bli «revolusjonerende».
Phillippe Starck er en av verdens mest anerkjente designere. Nå hevder franskmannen at et nytt Apple-produkt han jobber med vil bli «revolusjonerende». Bilde: Wikimedia Commons/Jimmy Baikovicius

Philippe Starck jobber med utforming av et nytt Apple-produkt. Det avslørte den franske designguruen i et radiointervju med France Info.

Hva Apple jobber med nektet han å avsløre, men hevder like fullt at det hemmelige produktet er «revolusjonerende» og at det skal lanseres i løpet av året.

- Det stemmer, vi jobber med et stort prosjekt sammen som kommer i løpet av åtte måneder, sa Starck i intervjuet sist fredag.

Faste møter med Jobs

Den berømte designeren sier at han hadde faste møter med Apple-gründer Steve Jobs hver måned i syv år, inntil han døde i fjor høst.

Han sier også at han fremdeles treffer Jobs’ enke Laurene Powell når han besøker California.

Philippe Starck er Frankrikes fremste designer og kjent for et stramt og forenklet formspråk. Hans mest kjente bidrag er trolig appelsinpressen til Alessi, men han har utformet alt fra hverdagsprodukter som tannbørster til kostbare møbler, lamper, kjøretøy og hele bygninger. I 2004 designet han for øvrig en mus for Microsoft.

Det er ikke kjent om Starck har designet Apple-produkter tidligere, selv om han utformet et par eksklusive iPhone/iPad-tilpassede høyttalere og hodetelefoner for selskapet Parrot tilbake i 2008, skriver nettstedet AppleInsider.

iTV?

De, og andre, er nå fristet til å spekulere i hva det hemmelige Apple-produktet kan være. En teori er at Starck sikter til Steve Jobs' plan om å revolusjonere TV-apparatet, og at det dermed er et slikt produkt han jobber med.

I biografien om Steve Jobs som ble utgitt kort tid etter hans bortgang i oktober, nevner Apples avdøde toppsjef nettopp planen om å lage en TV. Apparatet skulle være svært enkelt å bruke – og alltid være synkronisert med andre Apple-produkter og selskapets nettskytjeneste, iCloud.

Luksusyacht?

Ifølge Wall Street Journal-bloggen AllthingsDigital avviser en Apple-talsperson at de jobber med Phillippe Starck på noe som helst produkt eller prosjekt.

Starck skal ha vært involvert i utformingen av en større luksusbåt for Steve Jobs privat, ifølge nettstedet. Hvorvidt det er dette prosjektet den franske designeren kaller «revolusjonerende» er imidlertid uklart.

    Les også: