AVTALER & KONTRAKTER

– Vårt definitive gjennombrudd i USA

Norsk oppstartsselskap jubler over storkontrakt.

Om ikke lenge vil dette skipet få programvare fra det norske oppstartsselskapet AIMS Innovation installert på sine systemer. På bildet vises Royal Caribbean Cruises Ltds cruiseskip Mariner of the Seas til kai i Hongkong.
Om ikke lenge vil dette skipet få programvare fra det norske oppstartsselskapet AIMS Innovation installert på sine systemer. På bildet vises Royal Caribbean Cruises Ltds cruiseskip Mariner of the Seas til kai i Hongkong. Bilde: Jerome Favre/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Det norske programvareselskapet AIMS Innovation, som har utviklet en løsning for sanntidsovervåkning av Microsoft Biztalk, kan tirsdag melde om et gjennombrudd i det amerikanske markedet.

De har nemlig inngått en avtale med ett av verdens største cruise-rederier, Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL), om installasjon av deres programvare på samtlige av 34 selskapets skip, samt i hovedkontoret i Florida.

– Det vi skal overvåke er integrasjonsløsningene på alle skipene deres. Integrasjonsløsningen, BizTalk, håndterer all aktivitet med tanke på alle cruise-passasjer. Det vil si alt fra betalinger, til bestilling av bord på restauranter, aktiviteter, tildeling av lugarer og så videre. Dette medfører et meget stort og komplekst miljø. Antageligvis er dette en av de største og mest komplekse BizTalk miljøene av denne type i verden, sier adm. direktør i AIMS, Ivar Sagemo til digi.no.

Da digi.no skrev om selskapet i fjor sommer var hadde de bestemt seg for å etablere seg i USA, hvor deres største marked befinner seg. Med RCCL-avtalen mener Sagemo at gjennombruddet har kommet.

– Jeg kan ikke si noe om størrelsen på kontrakten, men dette er vårt definitive gjennombrudd i USA, sier Sagemo til digi.no.

Grunnlaget til selskapet finnes i en rekke patenter for mønstergjenkjenning. Løsningene, fant man ut, kunne også benyttes for å overvåke verdens mest utbredte integrasjonsplattform, nemlig Biztalk.

Denne programvaren brukes av rundt 12.000 store selskap verden over for å samkjøre sine applikasjoner, både internt slik at selskapenes ulike systemer kan snakke sammen, men også mot tredjeparter. Nedetid er altså noe man for nesten enhver pris vil unngå, og det er her AIMS Innovation sin teknologi kommer inn.

Selskapet har hatt norsk base, og hovedkontor, på Oslo Tech (tidligere Forskningsparken) sin inkubator Startup Lab.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.