BREDBÅND

Gram blir forsvarsminister og Gjelsvik kommunalminister, erfarer flere medier

Bjørn Arild Gram (Sp) blir ny forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen, melder flere medier. Partifelle Sigbjørn Gjelsvik blir kommunal- og distriktsminister.

Kommunal- og digitaliseringsminister Bjørn Arild Gram på Inside Telecom-konferansen 4. november 2021.
Kommunal- og digitaliseringsminister Bjørn Arild Gram på Inside Telecom-konferansen 4. november 2021. Foto: Heidi Caroline Sævold
12. apr. 2022 - 11:37

Vårt Land var først ute til å melde at de erfarer disse endringene i regjeringen. Senere har også kilder bekreftet dette overfor TV 2 , NRK og Aftenposten.

Selve utnevnelsen skjer i statsråd klokka 14 tirsdag, etter det NTB og flere andre medier erfarer.

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister etter at det i helgen ble avslørt at han har hatt et upassende forhold til en ung kvinne sist han var statsråd.

Rokade

Enoksen blir ifølge lekkasjene erstattet av Bjørn Arild Gram, som siden i høst har vært kommunal- og distriktsminister. Gram har før dette bakgrunn som ordfører i Steinkjer, styreleder i KS, vararepresentant til Stortinget og statssekretær i Finansdepartementet.

Sigbjørn Gjelsvik (Sp) fyller ifølge lekkasjene plassen som kommunal- og distriktsminister etter Gram. Han har inntil nå vært finanspolitisk talsperson i Senterpartiet.

Sigbjørn Gjelsvik (Sp) blir kommunal- og distriktsminister når Bjørn Arild Gram går inn som forsvarsminister, ifølge kilder. <i>Foto:  Junge, Heiko</i>
Sigbjørn Gjelsvik (Sp) blir kommunal- og distriktsminister når Bjørn Arild Gram går inn som forsvarsminister, ifølge kilder. Foto:  Junge, Heiko

Nye statsråder blir etter tradisjonen presentert av statsministeren på Slottsplassen etter statsråd. Deretter er det vanligvis pressekonferanse hos statsministeren, før det er nøkkeloverrekkelse i departementene.

Støre fornøyd

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa mandag kveld til NTB at regjeringen var kommet fram til en god løsning etter at Enoksen varslet at han går av.

– Jeg kan si at vi er kommet fram til en veldig god løsning som jeg er tilfreds med, sa Støre.

Han ga uttrykk for at det er viktig at statsministeren, forsvarsministeren og utenriksministeren er helt samstemte når situasjonen i verden er så alvorlig som nå.

Enoksen er den andre statsråden som går av etter at regjeringen tiltrådte i fjor høst. I begynnelsen av mars gikk Hadia Tajik av som arbeids- og sosialminister etter avsløringer om hennes pendlerboliger.

Tajik ble erstattet av Marte Mjøs Persen (Ap), som inntil da var olje- og energiminister, mens Terje Lien Aasland (Ap) tok over som olje- og energiminister.

 

Framleggelsen av Forsvarets langtidsplan på KV Bjørnøya. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram, statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les også

Slik vil de styrke Forsvaret digitalt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.