Vaskemaskin med talegjenkjenning anbefaler øl

Et tysk selskap viste onsdag fram en vaskemaskin med talegjenkjenning og planlagt Internett-tilgang.

Et tysk selskap viste onsdag fram en vaskemaskin med talegjenkjenning og planlagt Internett-tilgang.

Underlig nok har mange mennesker, de fleste kanskje menn, problemer med å få en vaskemaskin til å fungere som den skal, til tross for at de uten videre problemer kan få DVD-spilleren, stereoanlegget og kanskje også PC-en til å fungere akkurat som ønsket. Undertegnede hører nok til denne gruppen.

Det tyske selskapet Speech Experts har i samarbeid med Siemens utviklet en vaskemaskin som er talestyrt. Foreløpig er det kun snakk om en prototyp for å måle interessen, men selskapet tror at en kommersiell utgave kan komme i butikken allerede neste år - hvis interessen fra potensiell brukere er stor nok, skriver ZDNet UK.

Maskinen blir nå vist fram under verdens største datamesse - CeBIT 2003.

    Les også:

Vaskemaskinen, som har fått navnet Hermine, skal kunne fortelle - når den blir fortalt hva slags klær som skal gjøres rent - hvordan vaskingen bør foregå. I tillegg skal den ifølge ZDNet UK kunne programmeres ved hjelp av brukerens stemme, blant annet kommandoer som "forvask", "kulørt vask ved 60 grader Celsius" eller "vent 30 minutter før start".

Maskinen skal også være utstyrt med litt "personlighet". Forteller man den at et klesplagg er blitt tilsølt av rødvin, vil den anbefale brukere å drikke øl i framtiden, siden øl-flekker er enklere å fjerne..

Tilsammen skal Hermine nå ha et vokubular på flere hundre tyske ord, men Speech Experts forklarer at en framtidig utgave vil forstå opptil 4000 ord på ulike språk.

Framtidige utgaver av Hermine vil også kunne komme med støtte for Internett - noe som vil gjøre programvareoppdatering enklere.

Til toppen