BEDRIFTSTEKNOLOGI

vDisk integrert i XenDesktop

Gjør det enklere å tilby individuelt tilpassede virtuelle pc-er til alle.

XenDesktop er Citrix' produkt for virtuelle arbeidsflater (virtuelle pc-er) i bedrifter.
XenDesktop er Citrix' produkt for virtuelle arbeidsflater (virtuelle pc-er) i bedrifter.

Citrix kjøpte Ringcube i august i fjor for å få tak i dette selskapets teknologi for enklere tilrettelegging av virtuelle arbeidsflater – VDI – i store miljøer.

Dette produktet, kjent som vDisk (noen ganger vDesk), lagrer brukerens personlige innstillinger, data og applikasjoner i en egen kontainer. Operativsystem og felles programvare hentes fra et felles lager. Ideen er at organisasjonen kan ha én versjon av Windows og alle felles applikasjoner, lagret ett sted, og at hver personlige virtuelle pc settes sammen av brukerens egen vDisk og det som er felles for alle brukere. Brukere kan gis tillatelse til å installere nye applikasjoner til sin private vDisk.

Fredag meldte Citrix at de har oppgradert sitt VDI-produkt XenDesktop til versjon 5.6. Oppgraderingen har to store nyheter: vDisk er fullt ut integrert i både VDI-produktet og tilhørende tjenester. I tillegg er driftssystemet for XenDesktop klargjort for integrasjon med Microsoft System Center 2012 når den kommer seinere i år.

En tredje nyhet er mobilteknologien «XenDesktop On-demand apps» har fått ny funksjonalitet som automatisk tilpasser brukergrensesnittet til applikasjoner levert til smartmobiler og nettbrett gjennom Citrix Receiver, slik at de lettere kan betjenes med berøringsskjerm.

Ytterligere detaljer gis på Citrix’ blogg: What’s New in XenDesktop 5.6.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.