TELEKOM

Vedder milliarder på at Wimax slår ut 3G

Det ble stille rundt Wimax, men en mobilgigant vedder 30 milliarder kroner.

17. aug. 2007 - 10:43

Kampen mellom de to stanardene for trådløs dataoverføring, 3G og Wimax, har vært omtalt som IT-bransjen mot telebransjen. Intel er en av de ledende proponentene for Wimax og ser på Wimax som etterfølgeren til WLAN, mens telebransjen har investert enormt i sine telenett og 3G-lisenser.

Kampen står om hvem som skal servere verdens IT-brukere trådløst internett.

Det var mye oppstyr rundt Wimax i 2005, men siden har det blitt mer stille: Wimax har ikke blitt noen konkurrent til ADSL og foreløpig bruker teknikken mest for å flyttet data internt i teleselskapenes nett. Ingen - hittil - har satset stort på Wimax.

Men nå kommer Sprint Nextel, den tredje største mobil-operatøren i USA. Selskapet har tidligere lovet å bygge et Wimax-nett som dekker store deler av USA og nå øker prislappen. Sprint forteller nå at selskapet skal investere hele 5 milliarder dollar - 30 milliarder kroner - innen utgangen av 2010.

Og det er ikke bare at Sprint tror på Wimax - investeringen skal lønne seg veldig godt. Allerede innen utgangen av 2010 tror Sprint de har hentet inn halvparten av investeringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.