TELE-KOMMUNIKASJON

Vedder milliarder på at Wimax slår ut 3G

Det ble stille rundt Wimax, men en mobilgigant vedder 30 milliarder kroner.

Kampen mellom de to stanardene for trådløs dataoverføring, 3G og Wimax, har vært omtalt som IT-bransjen mot telebransjen. Intel er en av de ledende proponentene for Wimax og ser på Wimax som etterfølgeren til WLAN, mens telebransjen har investert enormt i sine telenett og 3G-lisenser.

Kampen står om hvem som skal servere verdens IT-brukere trådløst internett.

Det var mye oppstyr rundt Wimax i 2005, men siden har det blitt mer stille: Wimax har ikke blitt noen konkurrent til ADSL og foreløpig bruker teknikken mest for å flyttet data internt i teleselskapenes nett. Ingen - hittil - har satset stort på Wimax.

Men nå kommer Sprint Nextel, den tredje største mobil-operatøren i USA. Selskapet har tidligere lovet å bygge et Wimax-nett som dekker store deler av USA og nå øker prislappen. Sprint forteller nå at selskapet skal investere hele 5 milliarder dollar - 30 milliarder kroner - innen utgangen av 2010.

Og det er ikke bare at Sprint tror på Wimax - investeringen skal lønne seg veldig godt. Allerede innen utgangen av 2010 tror Sprint de har hentet inn halvparten av investeringen.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.