Vedtok åpen standard for web-autentisering

Ny OASIS-standard skal få fart på enklere innlogging på nettsteder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2009 - 08:33

OASIS, standardorganisasjonen som kanskje er mest kjent for å ha ratifisert OpenDocument-standarden, kunngjorde i slutten av forrige uke at medlemmene har vedtatt å gjøre Identity Metasystem Interoperability (IMI) version 1 til en OASIS Standard.

IMI er en metode for delt autentisering på weben og tar i bruk Information Cards, som lar personer autentisere dem selv på flere nettsteder uten å måtte administere passord for hvert nettsted.

Arbeidet med standardiseringen har blitt ledet av Microsofts Marc Goodner. Han er vært formann for den tekniske komiteen for IMI-standarden hos OASIS.

- Information Cards tilbyr det beste fra to verdener - bedre personvern og enklere aksess. I form av å være en godkjent OASIS Standard sikrer IMI interoperabilitet på tvers av plattformer og tjenester, noe som vil resultere i at bruken av Information Cards blir enda mer utbredt, sier Goodner i en pressemelding.

Information Card, et informasjonskort på norsk, tilbyr et visuelt øyeblikkbilde av en persons digitale identitet og en beskrivelse av personens forhold til tilbyderen som har utstedt kortet. En person kan ha en samling med informasjonskort fra flere ulike tilbydere. Personene organiserer kortene gjennom en identitetsvelger (Identity Selector) og velger hvilket kort de vil bruke for hvert brukstilfelle på nettet.

Implementeringen av IMI skal nå kunne gjøres på ett royaltyfritt grunnlag.

Med i den tekniske komiteen som har jobbet med å gjøre IMI til en OASIS-standard er også representanter fra CA, IBM og Novell.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.