Vedtok ny minnekortstandard

SD Card Association har akseptert spesifikasjonen på microSD, det minste, utskiftbare minnekortet for SD-kompatible enheter.

SD Card Association har akseptert spesifikasjonen på microSD, det minste, utskiftbare minnekortet for SD-kompatible enheter.

SD Card Association annonserte i går den endelige godkjennelsen av microSD-spesifikasjonen, som nå er tilgjengelig for umiddelbar bruk. Ifølge organisasjonen er microSD det fysisk minste, utskiftbare minnekortet som tilbyr for støtte for dagens SD-enheter.

Standarden bygger på SanDisks TransFlash-kort og er fullt kompatibel med disse. TransFlash støttes av mer enn 40 mobiltelefoner som leveres eller er blitt annonsert av blant annet Motorola, Samsung, LG, Kyocera og Sagem.

SanDisk annonserte i går at microSD-kort fra selskapet med 512 MB lagringskapasitet vil komme på markedet i august, med en veiledende pris på 70 dollar. Tilsvarende kort med 256 MB minnekapasitet finnes allerede på markedet og har en veiledende pris på 45 dollar. Selskapet planlegger også lansere 1 GB-kort senere i år, og 2 GB-kort i løpet av 2006. Kortene vil bli solgt med en adapter som gjør at de også kan brukes i enheter med støtte for vanlige SD-kort.

Det er spesielt i mobiltelefonmarkedet at behovet for minnekort med mindre fysisk størrelse er størst. Vanlige minnekort anses av mange mobilprodusenter som for store for mobiltelefonene, samtidig som at lagringsbehovene vokser som følge av støtte for avspilling av digital musikk og lagring av digitale bilder tatt med mobilens eget kamera.

Til toppen