RESULTATERFINANS

Vedvarende motvind for Ericsson

Marginene presses og salget i Nord-Amerika dabber av.

Ericsson-sjef Hans Vestberg tar sikte på å være på banen når Kina bytter ut 4G/LTE.
Ericsson-sjef Hans Vestberg tar sikte på å være på banen når Kina bytter ut 4G/LTE. Bilde: Angel Navarrete/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
24. okt. 2013 - 14:15

I tredje kvartal omsatte Ericsson for 53,0 milliarder svenske kroner, 3 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Nettoresultatet ble 3,0 milliarder kroner, opp 38 prosent.

Børsen lot seg ikke imponere av bedringen i lønnsomhet. Bloomberg forteller at analytikerne hadde ventet en høyere omsetning, 54,3 milliarder kroner, og bedre bruttomargin, 33,4 prosent i stedet for 32 prosent. Per klokka 13.10 er aksjen ned 7,2 prosent, på Stockholm-børsen.

I sine skriftlige kommentarer forteller toppsjef Hans Vestberg at salget i Nord-Amerika og Japan må ventes å dabbe av i nærmeste framtid. Årsaken er at to store prosjekter innen mobilt bredbånd i USA, og et tilsvarende i Japan, er i ferd med å avsluttes.

Som tidligere setter Ericsson sin lit til Kina, der de hittil har kommet med på 4G/LTE-utbyggingen til to av de store leverandørene.

Det uttrykkes også forsiktig optimisme med tanke på Europa.

Ericsson har forhåpninger til en ny løsning for innendørs dekning som de lanserte i september, Radio Dot System.

Analytikere peker på den formidable konkurransen som Huawei utgjør i Kina, samt at den europeiske leverandøren av teleutstyr Nokia konkurrerer på pris.

Analyseselskapet Barclay sier Ericsson i dag har 36 prosent av verdensmarkedet for mobil infrastruktur, og at Huawei har 22 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.