BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vega økte med 50 prosent

Ifølge administrerende direktør Bjørn Ursin har Vega Software økt omsetningen med hele 50 prosent siste halvår. Vega er formelt sett bare en underavdeling av Software Innovation, men lever fortsatt et liv på egen hånd.

Eirik Flaa
16. juli 1997 - 11:33

Vega har klart seg bra etter fusjonen med Software Innovation (SI), og har siste halvår hatt en omsetningsvekst på femti prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Administrerende direktør Bjørn Ursin sier at fusjonen med Software Innovation har vært positiv for selskapet den siste tiden.

- Selv om vi foreløpig opererer adskilt fra Software Innovation, har vi utviklet et samspill på salgssiden. Vi anbefaler våre kunder det tyngre salgstøttesystemet Salesmaker (SI), mens vi jobber med flere av SIs kunder som har behov for lettere systemer, sier Ursin til digi. Han legger til at selskapet allerede om en måneds tid vil flytte inn i samme lokaler som SI der i første omgang salgs- og supportfunksjonene skal jobbe tettere sammen.

- Vi blir mer og mer integrert med SI, men vi beholder vår egenart, sier Ursin, som har fått frie tøyler til å lede Vega Software ut året. Dette understrekes blant annet ved at selskapet har et eget skyggestyre, som fungerer parallelt med styret i SI. Når innkjøringsfasen er over, vil Ursin måtte finne seg i å ikke lenger være enerådende i eget hus, men han vil fortsatt lede Vega-delen av virksomheten.

- At jeg ikke lenger er sjefen bekymrer meg ikke så mye, ettersom jeg aldri har tatt hensyn til sjefene mine uansett, ler Ursin, og legger til at samarbeidet med SI-sjef Per Kveim "går utmerket".

Det fusjonerte Software Innovation fortalte under kunngjøringen av fusjonen at selskapet satt på mellom 70 og 80 millioner i kontanter. Disse pengene skulle brukes til å kjøpe opp ett eller flere mindre selskaper, som kan bidra til en raskere ekspansjon for selskapet. SI er nå i samtaler med flere selskaper, i størrelsesorden fire til 20 medarbeidere. Ursin forteller at avtaler med ett av disse selskapene vil være i boks før nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.