Vekker mobilbransjen til krig mot Wimax

Ericsson mener at hvis ikke mobilbrasjen våkner opp, vil man tape mot IT-bransjen og Wimax.

Ericsson mener at hvis ikke mobilbrasjen våkner opp, vil man tape mot IT-bransjen og Wimax.

Ericsson er verdens største leverandør av utstyr til mobilnett og nå begynner selskapet å ringe med alarmklokkene. Det er nå mobilbransjen må satse hvis man ikke skal tape krigen mot IT-bransjen.

For IT-bransjen med Intel i spissen kommer nå for fullt med Wimax, som etterhvert kan bli en alvorlig konkurrent for 3G-nettene. Dette vil først skje i USA hvor 3G-utbyggingen har kommet kortere og man er mer orientert mot trådløse nett enn her i Europa, mener 3G-sjef i Ericssons Mikael Bäck.

Bäck påpekte dette under en analytikerkonferanse Ericsson avholdt i går, skriver svenske medier. Han påpeker at krigen kommer til å bli avgjort av produktvolumer, for det er dette som vil sette prisnivået.

Ericssons 3G-sjef foreslår derfor at bærbare PCer må få innebygde 3G-modem, for det er her slaget kommer til å stå. Dagens bærbare PCer har innebygd WLAN og etterhvert kommer Wimax også med på kjøpet.

Hans beste våpen i kampen mot Wimax er hsdpa - den oppgraderte versjonen av 3G som skal gi 2 MBit hastighet.

Under sin presentasjon hamret Bäck inn Ericssons hovedargument: Det er billigere å bygge ut 3G med hspda-teknikken enn å bygge Wimax-nett, hveder selskapet.

Bäck forteller at Ericsson jobber med brikkeleverandører for å forminske og kutte prisene på 3G-modemer slik at det blir mer fristende å legge inn dem inn i bærbare PCer.

Til toppen