ANALYSER

Vekst i Linux-salget tross Microsoft-advarsler

Dell mener at patentkravene fra Microsoft på ingen måte har skadet salget av Linux-servere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2007 - 10:09

Microsoft har lenge advart IT-kunder om å handle Linux-baserte løsninger fra leverandører som ikke har inngått patentavtale med nettopp Microsoft. De fleste ser dog ikke ut til å la seg påvirke av påstandene om patentkrenkelser som Microsoft kom med i mai. Årsaken er først og fremst at Microsoft fortsatt har til gode å si noe om hvilke patenter det gjelder og hvor i Linux-koden disse patentene krenkes.

Dette bekreftet Michael Dell, toppsjef for PC- og serverleverandøren Dell, under Gartner Symposium/ITxpo som ble arrangert i Orlando, Florida, i slutten av forrige uke.

- På serversiden fortsetter Linux å vokse fint, noe raskere enn Windows. Vi ser en bevegelse mot Linux i kritiske bruksområder, og Linux-migreringen er ikke blitt redusert, sa Dell, ifølge ZDNet UK.

Dell har også begynt å selge PC-er med forhåndsinstallert Linux i enkelte markeder, men markedssjef i Dell, Mark Jarvis, sier til ZDNet UK at man fortsatt ikke forventer å selge disse i store volumer.

- Kommer PC-ene med Linux til å selge i store mengder? Absolutt ikke. Men på serversiden har vi sett en vedvarende vekst, sier Jarvis.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.