RESULTATERFINANS

Veksten fortsetter for Accenture

Lavere skattesats bidro til sterkt resultat.

Accenture, her med Norges-sjef Nils Øveraas, leverte svært gode resultater for sitt regnskapsmessige andre kvartal.
Accenture, her med Norges-sjef Nils Øveraas, leverte svært gode resultater for sitt regnskapsmessige andre kvartal. Bilde: Per Ervland
23. mars 2012 - 08:44

Verdens nest største IT-konsulentselskap kunne torsdag melde om sterke resultater for sitt regnskapsmessige andrekvartal.

Omsetningen endte på 6,8 milliarder dollar, en oppgang på 12 prosent i forhold til samme periode året før, opplyser selskapet om i en pressemelding. Selskapets driftsresultat endte med et overskudd på 899 millioner dollar i kvartalet, som endte 29. februar. Dette er en fremgang på 15 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Driftsmarginen endte på 13,1 prosent.

Resultat per aksje endte på 0,97 dollar, noe som er en fremgang på 19 prosent i forhold til samme periode året før. En viktig årsak til den bedrede lønnsomheten var imidlertid at selskapet i snitt betalte 20,5 prosent i skatt dette kvartalet, mot 26,9 prosent samme kvartal året før.

Ordreboken var ved utgangen av perioden på 7,94 milliarder dollar hvorav 4,05 milliarder var konsulenttjenester mens 3,89 milliarder stammet fra outsourcing-tjenester.

– Vi er svært fornøyd med det vi har fått til i andre kvartal, inkludert en den sterke omsetningsveksten i alle våre fem operasjonelle enheter og tre geografiske regioner. Vi er også svært fornøyd med vår lønnsomhet, både resultat per aksje og vekst i driftsmarginen som kommer takket være en disiplinert ledelse av vår virksomhet. Vi fortsetter å se solid etterspørsel for våre tjenester, noe en ordreboken på 8 milliarder dollar demonstrerer, sier

Accenture-toppsjef Pierre Nanterme i en kommentar til tallene.

Selskapet oppjusterte også sine forventninger til resultatene for første halvår 2012 og til omsetning og resultat for det gjenværende regnskapsåret.

Accenture er en stor aktør også i det norske IT-markedet, og er i disse dager mye omtalt som følge av skandalen som herjer Altinn, der selskapet har levert løsningen. Selskapet rapporterer ikke tall brutt ned på land, så norske regnskapstall for kvartalet er ikke tilgjengelige.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.