JUSS OG SAMFUNN

– Veldig mektig verktøy

Datatilsynet kritisk til Facebooks ansiktsgjenkjenning.

Bilde: Marius Jørgenrud
3. aug. 2012 - 08:03

Oslo (NTB): Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er kritisk til at Facebooks flere hundre millioner bilder kan brukes i nettstedets funksjon for ansiktsgjenkjenning.

– Det er et veldig mektig verktøy og det er ikke klart ennå hvordan det egentlig fungerer, sier Thon til nyhetsbyrået Bloomberg.

Han viser til at Facebook sitter på bilder av flere hundre millioner mennesker og slår fast at ansiktsgjenkjenning er noe han akter å diskutere med det nå børsnoterte selskapet.

Tilsynsmyndighetene i EU vedtok tidligere i år en uttalelse som framhever risikoen ved bruk av teknologi for ansiktsgjenkjenning på internett og i mobile tjenester. Frykten for ulovlig behandling av personopplysninger er stor.

Datatilsynet er svært skeptisk til Facebooks muligheter for å kjenne igjen ansikter blant brukenes millioner av bilder.
Datatilsynet er svært skeptisk til Facebooks muligheter for å kjenne igjen ansikter blant brukenes millioner av bilder.

Facebook fikk tidligere i sommer kritikk fra Datatilsynet fordi nettstedet overvåker samtaler og melder fra til politiet dersom de får mistanke om at pedofile bruker nettstedet til å komme i kontakt med barn.

– I henhold til norsk lovgiving vil de ikke ha lov til å gjøre det. Det er ikke meningen at en kommersiell aktør skal ta seg av overvåking av slike data, sa informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Aftenposten i juli.

Han la til at spørsmålet vil bli tatt opp med Facebook. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.