- Veldig vellykket Conan-lansering

Funcom er godt fornøyd med lanseringen av Norges største spillprosjekt.

Funcom slår fast at Age of Conan er en suksess.
Funcom slår fast at Age of Conan er en suksess.

Funcom er godt fornøyd med lanseringen av Norges største spillprosjekt.

Age of Conan er norske Funcom's storsatsning, og selv om selskapet har andre spill så er det Conan som i prakis avgjør om Funcom tjener penger eller ikke.

Selskapets aksjekurs har gått som en jojo både før og etter lanseringen, og senest i dag skrev Finansavisen at «Conan blør på børsen».

Funcom svarte med å sende ut en børsmelding om at lanseringen var veldig vellykket, og mer skulle det ikke til for at aksjekursen spratt i været igjen. I skrivende stund er aksjekursen opp 11,29 prosent og er foreløpig dagens vinner.

700.000 eksemplarer av spillet har blitt solgt, og alle som kjøper det må registrere sin kredittkortinformasjon for å belastes månedsavgiften. Det er fritt frem å kanselere når som helst, men når kundene først har registrert seg vil trolig de fleste fortsette å betale.

Age of Conan-lanseringen regnes som en av de mer vellykkede lanseringene av spill i denne kategorien. Det har vært problemer med en del bugs i spillet, men få av disse har vært på introduksjonsnivået som strekker seg over de første 20 nivåene.

Dermed har de aller fleste fått et veldig godt førsteinntrykk, selv om endel har ytret irritasjon over antall bugs på de senere nivåene. Funcom har imidlertid addressert disse aggressivt. Feil lukes ut fortløpende, og de gjør kontinuerlige justeringer for å balansere spillet.

Aksjonærene er mer interessert i de økonomiske tallene, enn i hvordan spillet egentlig fungerer.

Funcom sier at de forventer en omsetning på mellom 11 og 12 millioner dollar i årets andre kvartal, og at underskuddet vil ende på mellom 5,5 og 6,5 millioner dollar i minus.

Det skyldes blant annet at slike spill genererer inntekter over tid, og at det er først når spillerne har spilt en stund at Conan kan bli en pengemaskin for Funcom.

Funcom forventer forøvrig bare å bli sittende igjen med cirka 20 prosent av inntektene fra salget av spilleskene i butikkene.

    Les også:

Til toppen