Velg din egen digi.no-server

På grunn av sterk trafikkbelastning på digi.no kjører avisen nå på to servere; én i Bergen og én i Oslo. Nå kan du selv velge den serveren som virker best for deg. Prøv serveren i Bergen her eller serveren i Oslo her.

På grunn av tekniske problemer i publiseringssystemet har digi.no vært så å si utilgjengelig på Internett siden tirsdag i forrige uke.

digi.no produseres og publiseres via en Domino-løsning fra Lotus som kjører på Microsofts operativsystem Windows NT hos Telenor Nextel i Bergen, en løsning som helt fram til forrige uke har fungert tilfredsstillende. Som følge av de siste dagers tekniske problemer ble det imidlertid satt opp en ekstra server i helga hos New Media Science i Oslo, der digi.no kjøres på en Unix-basert maskin (Sun Solaris).

Mens arbeidet pågår med å splitte opp Domino-databasene i flere mindre enheter, vil digi.no i en kort periode bli kjørt på to parallelle servere for på bedre vis å ta av de verste trafikktoppene

Forhåpentligvis vil dette gjøre det enklere for våre lesere å laste ned digi.nos sider.

digi.no beklager de problemene som har oppstått og takker for den tålmodighet våre lesere og annonsører har vist oss de siste dagene.

Trass i den siste tids publiseringsvansker har innholdsproduksjonen i redaksjonen gått som normalt, så dersom du ønsker å lese de siste dagers nyheter på digi.no, finner du alle artikler sortert kronologisk på adressen
digi.no/overblikk i Bergen, eller
digi.no/overblikk i Oslo.

Til toppen