DESIGN

Velg mellom seks forskjellige webOS

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2007 - 13:29



Desktop on Demand er lovende, selv om den foreløpig bare er i en betaversjon som dessuten ikke lenger er åpen for nye brukere. Det opplyses at brukerne vil få 1 GB gratis lagringsplass, tilgang til verktøy og programmer for e-post, multimedieavspilling, redigering av bilder og Office-dokumenter, lokalt søk, lynmeldingsklient for flere forskjellige tjenester, filkryptering, nettleser og spill.



EyeOS er et foreløpig ganske enkelt, men fungerende webOS som også kan lastes ned og kjøres fra egen server. Tilbyr blant annet kalender, adressebok, en enkel tekstbehandler og RSS-leser.



G.ho.st er foreløpig på alfastadiet, men satser allerede mye på integrasjon med andre tjenester. Blant annet er filutforskeren integrert med til Office-klienter fra ThinkFree, Zoho og Google. Har et brukergrensesnitt med funksjonalitet som ligner mye på det man finner i blant annet Windows, blant annet startmeny og oppgavelinje. Tilbyr 3 GB gratis lagringsplass.



Glide er nå i versjon 2.0 beta. Skal også være egnet for bruk med mobiltelefon. Tilbyr blant annet redigering av Office-dokumenter og bilder. 2 GB gratis lagring.



Goowy har tidligere fått gode skussmål i tester og tilbyr blant annet klienter for e-post, RSS, kalender og kontakter. I tillegg inkluderer den en rekke spill og en bunke widgets, i tillegg til 2 GB lagringsplass.

Related content

YouOS er kanskje den mest kjente av webOS-ene, til tross for at den bare er på alfastadiet. Allerede tilbys omtrent 730 ulike applikasjoner, noe som er mye mer enn det konkurrentene levere. Foreløpig er lagringsplassen begrenset til 250 MB, samt at brukeren bare kan overføre 1 GB i måneden, men dette er ventet å bli utvidet i framtiden.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra