BEDRIFTSTEKNOLOGI

Velger Microsoft fremfor AOL

Det tyske televerket, Deutsche Telekom, velger internett-samarbeid med Microsoft fremfor å delta i joint venture med America Online (AOL) og tyske Bertelsmann AS.

Frode Eriksen
13. mars 1997 - 15:00

De tre største amerikanske online-tjenestene, AOL, Microsoft Network (MSN) og CompuServe kjemper nå en heftig kamp om de største europeiske internettmarkedene, der Tyskland er det desidert største. Microsofts seier over AOL som samarbeidspartner for det tyske televerket, Deutsche Telekom, kan derfor vise seg å være svært betydelig.

Avtalen mellom Microsoft og Deutsche Telekom betyr at innholdet fra MSN blir spredt via T-Online, som er Deutsche Telekoms aksesstjeneste. T-Online kommer dessuten opp på nysolgte utgaver av Windows 95 som et eget ikon.

Dermed settes det en foreløpig sluttstrek for planene om å utvide joint venturet som AOL og Bertelsmann allerede har etablert for det tyske markedet.

Likevel understreket styremedlem i Deutsche Telekom, Herbert May på en pressekonferanse onsdag at samtaler med AOL og Bertelsmann fremdeles pågår, og at televerkets fremste oppgave er å levere teletjenestene og ikke innhold.

T-Onlinekundene kan imidlertid selv velge hvilken nettleser de skal bruke. Samarbeidet med Microsoft inkluderer også utvikling av sikre betalingsmåter og salg av intranet beregnet på næringslivet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.