Velger Neptune for mobil SAP

Lyse skal forenkle bruken og forbedre sine ansattes opplevelse av ERP-systemet.

Velger Neptune for mobil SAP
Mange ansatte i Lyse har oppgaver som krever tilgang til SAP-systemet på mobil. For å utvikle slike løsninger har Lyse valgt verktøy fra norske Neptune Software. Bilde: Lyse

Lyse har valgt norske Neptune Software som utviklingsverktøy og leverandør av mobile SAP-løsninger, går det fram av en pressemelding.

Poenget med en mobil SAP-løsning i Lyse er å forenkle og forbedre de ansatte erfaring med SAP i hverdagen, særlig for brukere som sjeldent er inne i SAP-applikasjonen. De har brukt Neptune Application Designer til å lage en løsning for å registrere utlegg og kilometer. Løsningen er direkte knyttet til SAP HR.

Løsningen gjør at kvitteringer skannes med smarttelefonens kamera, mens GPS og Google Maps brukes til å beregne reisens lengde i kilometer. De ansatte kan bruke applikasjonen når det passer for dem.

Lyse tjener på en enkel og intuitiv løsning som lar medarbeidere registrere utlegg løpende i stedet for å samle dem opp over tid, ved at kostnader posteres i riktig periode og de løpende resultatene er korrekte.

Løsningen skal implementeres til rundt 1000 ansatte, og ventes tatt i bruk i slutten av mars.

Neste Neptune-prosjekt i Lyse gjelder mobil timeføring, slik at konsulenter kan oppdatere sine timer straks etter endt kundebesøk.

Server-delen av Neptune ligger på ABAP-stacken i ERP-systemet, slik at man kan gjenbruke eksisterende SAP forretningslogikk. Utviklingsverktøyet genererer kode i HTML5, slik at en mobil applikasjon utvikles en gang for samtidig distribusjon til alle plattformer. Det er ikke nødvendig med ulike løsninger til for eksempel Apple, Windows og Android.

Neptune Software ble etablert i august i fjor, og har inngått samarbeid med flere konsulentselskaper med SAP-kompetanse i Norge og internasjonalt.

    Les også: