BEDRIFTSTEKNOLOGI

Velger vekk filsystem med uklar framtid

Novell skal bytte standard filsystem i Suse Linux, etter at framtiden til ReiserFS er blitt høyst uklar.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. okt. 2006 - 10:11

Suse Linux har i 6-7 år benyttet ReiserFS som standard filsystem. Nå har selskapet skiftet mening og bestemt at man i stedet vil satse på ext3, som også benyttes av hovedkonkurrenten Red Hat. Dette skriver News.com.

Avgjørelsen faller sammen med nyheten om at Hans Reiser, utvikleren som står bak ReiserFS, er blitt arrester, mistenkt for mord på sin kone. Reiser utvikler ikke ReiserFS alene, men har kontroll over prosjektet.

Novells diskusjon om et eventuelt bytte av filsystem ble dog gjort offentlig allerede i forrige måned, men usikkerheten rundt framtiden til ReiserFS som er oppstått etter arrestasjonen, kan ha vært avgjørende for den endelige avgjørelsen.

I et nyhetsbrev fra Novell i november, skriver Jeff Mahoney ved Suse Labs, at det er flere problemer med ReiserFS, noen rent tekniske, andre mer knyttet til vedlikehold.

- ReiserFS har et utviklerfellesskap som er lite og som krymper, sier Mahoney. Han påpeker at den nyeste versjonen av ReiserFS, versjon 4, er ennå ikke stabil.

- Løsningen på å erstatte et aldrende filsystem er ikke å bytte til et helt nytt, uprøvd filsystem, men i stedet velge et utprøvd et med en klar oppgraderingplan. Det filssystemet er ext3, skriver Mahoney. Han poengterer blant annet at ytelsen til ext3 snart vil bli like god som ytelsen til ReiserFS.

Ext3 vil dermed være standard filsystem i neste utgave av Suse Linux, men selskapet skal ifølge Computer Business Review Online fortsatt støtte og oppdatere ReiserFS version 3.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.