FORBRUKERTEKNOLOGI

Velkommen til digi.no Forum

Nå kan du diskutere langt flere temaer på digi.no.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2009 - 10:24

digi.no har hatt kommentarfelt knyttet til artiklene i mange år, men først i dag kan vi invitere leserne til et eget forum hvor dere kan ta opp de emnene dere selv ønsker, primært innenfor de temaene digi.no dekker. Det er vi svært glade for.

Foreløpig har vi opprettet en hierarki av underfora på denne siden. Vi har fokusert på områder som kan være av interesse for profesjonelle IT-brukere innen blant annet utvikling eller drift. Det er også et eget underforum for diskusjon av selskaper i IT- og telebransjen, samt underfora for områder som utdanning, jobb, politikk, standarder og juss. Vi vil utvide antallet underfora etter behov og er selvfølgelig åpne for forslag.

I forumet ser vi for oss at brukerne vil diskutere problemstillinger de kommer over i sin daglige bruk av IKT, helt på tvers av de mer dagsaktuelle problemstillingene vi i redaksjonen skriver om i digi.no.

Det er mulig å lufte sine ideer for andre, å kommentere løsninger og leverandører, å be om hjelp eller komme med tips om smarte metoder man selv nettopp har oppdaget. digi.no har lesere med til dels svært høyt kompetansenivå, som trolig kan svare på det meste innen IKT-spørsmål.

Underforaene i digi.no Forum.
Underforaene i digi.no Forum.

Selv om digi.no primært er rettet mot bedrifter og profesjonelle IT-brukere, så er det selvfølgelig ikke forbudt å ta opp temaer man er interessert i på mer personlig basis, for eksempel om de beste tilleggene til Firefox, leveringsdyktigheten til nettleverandøren, hvordan tweake brukergrensesnittet i KDE eller fordelene og ulempene ved Flash i forhold til for eksempel Silverlight, JavaFX eller Ajax.

Enkelte debatter som dukker opp i konteksten til våre artikler, er i blant ikke så relevante i forhold til det artikkelen handler om, men kan være interessante nok i seg selv. Nå har vi muligheten til å flytte disse til et mer egnet område, hvor de kanskje også vil oppleves som mer tilgjengelig for lesere på leting etter en debatt om nettopp dette temaet.

Forumet er basert på samme løsning som kommentarfeltet til artiklene. Det betyr at brukere som har registrert seg, kan bruke samme brukernavn og passord også i forum. Dette gjelder også hvis du har registrert deg i forumet til DinSide.no. Vi anbefaler alle brukerne av forumet å registrere seg. Dette sikrer at du får ha kallenavnet (nick) i fred. Men registrering er fortsatt frivillig.

Som registrert bruker slipper du å måtte bekrefte koden i captcha-bildet, noe som kan være litt vanskelig i blant, men som er nødvendig for at vi skal inngå at forumet blir fylt med automatisk generert spam.

Registrerte brukere kan endre sine innlegg også etter at de har blitt sendt inn. Det er nyttig dersom man har skrevet noe feil eller har mer å tillegge.

I tillegg kan registrerte brukere også fortelle mer om seg selv på den tilhørende profilsiden, inkludert å legge til et personlig bilde eller en avatar som vises sammen med innleggene du skriver. Det er også mulig å opprette mer personlig kontakt med andre registrerte brukere, blant annet gjennom personlige meldinger.

Det finnes også en rekke muligheter for å få tilsendt e-postmeldinger når det skjer noe i forumet, for eksempel dersom noen svarer på en tråd du selv har opprettet. Etter at du har registrert deg som bruker og , kan du utforske mulighetene på «Mitt kontrollpanel».

God debatt! Du finner forumet her.

Kontrollpanelet til brukerne av digi.no Forum.
Kontrollpanelet til brukerne av digi.no Forum.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.