Velkommen til digitoday.no

Ganske nøyaktig fire år etter at digi.no hadde sin premiere på Internett, relanseres i dag tjenesten med ny design og nytt navn. Det er imidlertid ikke bare et ansiktsløft som foretas; den nye strukturen i digitoday.no gjør det mulig å drive nybrottsarbeid innen nettjournalistikken.

Dagens omlegging av digi.no til digitoday.no er det første synlige resultatet av lederbyttet som skjedde i digi.no i juni i år.

Den nye redaksjonsledelsen setter nå sitt bumerke på nettavisen, der et overordnet fokus blir å lage "Den gode digitoday-saken". Vi håper og tror at du som leser vil merke en vesentlig kvalitetsheving på det redaksjonelle innholdet i ukene som kommer, i tillegg til at du totalt sett vil få flere nyheter enn før.

Til tross for et nytt visuelt uttrykk vil nok den jevne digi.no-leser kjenne seg igjen også i vår nye nettavis. Vi har forsøkt å holde fast ved det beste fra digi.no samtidig som vi legger til endel ny funksjonalitet som vi mener vil gi økt nytteverdi for våre lesere og annonsører.

digitoday.no skal fortsatt dekke bransjene data, tele, media og finans. Sistnevnte bransje vil imidlertid ikke omfatte generelt økonomistoff, slik vi kategoriserte denne seksjonen tidligere. Logikken tilsier at også finans skal være en bransje, dermed vil du finne nyheter om og for bank- og forsikringsbransjen under finans-knappen i digitoday.

I tillegg innfører vi en "sekkebransje", e-biz, der vi vil plassere konvergensnyheter som ikke naturlig faller inn under de faste bransjeknappene. Under e-biz vil du kunne finne nyheter om den nye økonomien innen for eksempel tradisjonell industri eller offshorebransjen, samt endel nyheter fra offentlig sektor - eksempelvis dagens innlegg fra e-minister Grete Knudsen .

Noen vil kanskje reagere på at sakene fra forsiden på digitoday.no ikke lenger peker direkte til selve saken, men går til en ny forside. Dette er et bevisst valg som ikke er gjort for å øke trafikken med "kunstige" klikk, men for å bygge opp hver enkelt bransjeforside (data, tele, media osv.) til mer selvstendige produkter. For den som fortsatt ønsker å gå rett fra tittelen og direkte inn på selve saken, er det laget en enkel og grei løsning: Til høyre for hovedoppslaget på forsiden finner du en oppdatert nyhetsliste med de absolutt siste nyhetssakene som er publisert på digitoday.no. Ønsker du å få hele den kronologiske artikkel-listen, klikker du på teksten "alle sakene" nederst på boksen.

digitoday.no er naturligvis ikke 100 prosent ferdigutviklet ved lanseringsdato. Det blir den sannsynligvis aldri, men i løpet av de nærmeste ukene vil tjenesten kontinuerlig bli bygget ut, blant annet med flere distribusjonskanaler enn world wide web på PC/Mac (WAP, PDA osv.) og nye, interaktive tjenester. Den største nyheten vil imidlertid bli en egenutviklet børstjeneste som faktisk vil være enestående i verdenssammenheng. Inntil den tjenesten lanseres, vil vi henvise til vår datterpublikasjon Aksjeforum.com for oppdaterte børsnyheter.

Til tross for at vi ikke lanserer alle nyhetene i dag, men tar oss tid til å foredle tjenesten i ukene som kommer, håper jeg at du vil sette pris på endringene vi har gjort og finner digitoday.no som en vel så god nettavis som digi.no.

Jeg setter stor pris på din tilbakemelding - ris så vel som ros - så send meg en mail.

Til toppen