RESULTATERFINANS

Vellykkede gjeldsbrev fra Microsoft

Investorene ser på Microsoft som nesten like solid som den amerikanske staten.

18. mai 2009 - 09:53

Microsoft kunngjorde i forrige uke at de har hentet inn 3,75 milliarder dollar ved å selge gjeldsbrev til investorer. Den nye kapitalen supplerer selskapets likvide beholdning på 25 milliarder dollar, og kan brukes til flere formål, som gjenkjøp av egne aksjer og oppkjøp av andre selskaper. Det samlede lånet er nærmere dobbelt så stort som det Microsoft antydet i september i fjor da prosjektet ble kjent.

    Les også:

Det er første gang i Microsofts historie at selskapet selger gjeldsbrev. Også andre internasjonale IT-selskaper har tydd til obligasjoner i det siste for å styrke sin likvide posisjon: I februar solgt Cisco gjeldsbrev for til sammen 4 milliarder dollar.

Microsofts obligasjoner er priset med tanke på en avkastning på 2,971 prosent, skriver Wall Street Journal. Tilsvarende amerikanske statsobligasjoner gir 0,95 prosentpoeng mindre, mens tilsvarende gjeldsbrev fra bedrifter er gjennomsnittlig oppe i 4,44 prosent. Avkastningsnivået måler risikoen som er knyttet til investeringen. Microsofts gjeldsbrev oppfattes altså som en forholdsvis lavrisiko investering.

Microsoft-aksjen har falt med rundt 30 prosent de siste tolv månedene. Tilbakekjøp av egne aksjer kan bidra til å drive aksjekursen opp igjen. Selskapet sa i fjor at de har til hensikt å kjøpe tilbake egne aksjer for minst 40 milliarder dollar.

Analytikere var raskt ute med å antyde at Microsoft kunne bruke pengene som ledd i en overtakelse av store programvarehus som SAP. Microsoft-sjef Steve Ballmer erklærte straks at dette var et rykte, og at han ikke ville si noe om rykter, verken positivt eller negativt.

Andre selskaper som observatører tror kan være i Microsofts sikte, er Palm – leverandøren av mobilplattformen PalmOS – og Research in Motion (RIM), den kanadiske bedriften bak den avanserte mobiltelefonen Blackberry.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.