Vellykket Apple-turné

Apples andre teknologiske verdensturné fikk bra oppmøte av utviklere rundt om i verden og doblet antallet deltakere fra forrige turné.

Apples andre Technology World Tour ble avsluttet i Mexico City 21. august og turnéen ble ifølge Apple selv en stor suksess. Mer enn 3000 utviklere deltok på konferansene, og dette er nesten dobbelt så mange som deltok på WWDC -Worldwide Developers Conference som ble holdt i San Jose i mai i år.

Turnéen dekket Europa, Asia og Latin Amerika. Turnéen i ti forskjellige storbyer startet 10. juni i München, gikk videre til London, Stockholm og Paris. Den asiatiske rundturen dekket Japan, Seoul, Beijing og Bombay. I Latin Amerika ble det holdt to konferanser, én i Sao Paulo og én i Mexico City.

Deltagelsen var upåklagelig, i Japan var det hele 1,500 deltakere, det vil si en økning på 50 prosent fra siste turné. I Europa var det omtrent 600 deltakere, skriver Gina Wire.

- Denne turnéen var en stor begivenhet og den lot oss komme i kontakt med mange mennesker utenfor Apple, og den viser oss virkelig hvilken retning Apple går. Rundturen hjelper oss dessuten å finne ut hvilke teknologier vi skal fokusere på, hvilken kurs vi skal ta og hvor vi skal putte inn penger for å ekspandere. Den hjelper oss rett og slett med å planlegge fremtiden, sier Anuj Kapadia, president i ICS.

- Responsen etter WWDC i mai var utrolig og viste utviklerne at Apple fortsatt har en bra posisjon for plattformutvikling, forteller nestsjef David Krathwohl i Apple-divisjonen Developer Relations.

Turnéen presenterte et overblikk på Apples strategiske retning og tekniske utvikling for Mac OS8, Apples QuikTime interaktive mediateknologi, Java og Internett. Samtidig ga den også utviklerne et første blikk på en tidlig versjon av Rhapsody, Apples neste generasjons operativsystem.

Til toppen