– Vellykket børsintro for Cxense

John M. Lerviks IT-selskap verdsatt til nær 500 millioner.

– Vellykket børsintro for Cxense
GÅR PÅ BØRS: Cxense-sjef Raman Bhatnagar ringer i den berømte bjella for å signalisere at selskapet nå er notert på børsen. Bilde: Oslo Børs

Det norske teknologiselskapet Cxense børsdebuterer i dag med notering på markedplassen Oslo Axess, også kalt «lillebroren» til Oslo Børs.

IT-selskapet som tar mål av seg å bli verdensledens innen «big data» og digital annonsering ble etablert for fire år siden av John Markus Lervik og flere andre tidligere Fast-topper. Lenge gikk de under radaren, inntil digi.no fikk et eksklusivt intervju med gründerne i 2012.

– Viktig milepæl

Gjennom en rettet emisjon blir de nå tilført 46,7 millioner kroner og utsteder 359.317 nye aksjer. Eksisterende aksjonærer har ikke solgt seg ned i forbindelse med børsnoteringen, heter det i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjennomført en vellykket notering, noe som en viktig milepæl i selskapets utvikling. Nå gleder vi oss til å legge enda mer trøkk på å tilby vår banebrytende teknologi globalt med løsninger som hjelper selskaper til å få kontroll på egne data, sier administrerende direktør Raman Bhatnagar i Cxense.

Selskapet planlegger å bruke pengene de nå får inn til å styrke veksten og gi dem fleksibilitet til å foreta strategiske oppkjøp, som kan tilføre dem komplementær virksomhet, teknologi og andre aktiva.

Halv milliard kroner

Foruten emisjonen blir det utstedt to kjøpsretter (warrants) for hver tildelte aksje med innløsningsdatoene 4. juli 2015 og 4. juli 2016, med en foreslått innløsningspris på henholdsvis 140 og 150 kroner.

Det oppgis at inntektsnivået, provenyet fra transaksjonen, blir om lag 150 millioner kroner fordelt over de neste to årene. Med en introduksjonspris på 130 kroner aksjen får Cxense en markedsverdi på 478,6 millioner kroner, før utstedelse av tegningsretter.

– Som et globalt teknologiselskap med hovedkontor i Norge er det en fordel å være notert, ikke minst fordi det gir oss bedre tilgang til kapitalmarkedet og styrker vår mulighet til å sikre økt vekst, sier Bhatnagar.

Byttet sjef etter dom

Bhatnagar overtok som IT-selskapets toppsjef i april.

Det skjedde kort tid etter at gründer og tidligere administrerende direktør John Markus Lervik ble dømt til fengsel for brudd på regnskapsloven og markedsmanipulasjon fra tiden han var sjef i Fast.

Dommen er anket og Lervik kjemper for å bli renvasket. Saken har vært en stor belastning for Cxense fram mot børsnoteringen.

Tidligere i år ble det kjent at Lervik ikke lenger innehar noen formell stilling eller styreverv i virksomheten. Han er listet opp som gründer, men er fortsatt en av de største aksjonærene.

Her kan du følge utviklingen til Cxense-aksjen på børsen.

    Les også:

Les mer om: