RESULTATERFINANS

Vellykket for Itera

Ny struktur ga vekst.

28. feb. 2014 - 13:09

Kvartals- og årstallene som Itera publiserte onsdag viser at selskapets nye struktur har ført til økt vekst.

I fjerde kvartal økte driftsinntektene med 10 prosent til 125 millioner kroner, sammenliknet med fjerde kvartal 2012. Driftsresultatet (Ebitda) ble nesten doblet, fra 6,8 millioner kroner til 13,2 millioner. Nettoresultat før skatt økte fra 1,9 millioner kroner til 7,0 millioner. Det er 460 ansatte, 7 prosent mer enn for et år siden.

I kvartalsrapporten heter det:

– Itera har i realiteten bygget et helt nytt konsern på 10 måneder. I stedet for den tidligere strukturen, med selvstendige datterselskap, er Itera nå et integrert kommunikasjons- og teknologiselskap. Konsernet leverer prosjekter i tverrfaglige team. Grenser mellom fagområder og selskapskulturer er utvisket og erstattet av sterkt fellesskap, faglig mangfold og delingskultur.

I pressemeldingen heter det:

– De 10 største kundene utgjorde 42 prosent av konsernets omsetning i fjerde kvartal, opp fra 37 prosent i samme kvartal i fjor. Veksten for de 30 største kundene utgjorde 42 prosent i forhold til fjerde kvartal i fjor, og 38 prosent for året som helhet i forhold til 2012.

Konsernsjef Arne Mjøs mener Itera ligger godt an i forhold til markedets «megatrend», digitalisering.

Itera beskriver seg som et «kommunikasjons- og teknologiselskap» som leverer «rådgivning og strategi, design og utvikling, drift og forvaltning».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.