FORBRUKERTEKNOLOGI

Vellykket overgang til ubeskyttet musikk

Plateselskapet EMI er godt fornøyd med det innledende salget av DRM-fri musikk på Apple iTunes Store.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juni 2007 - 08:07

I slutten av åpnet Apple for salg av ubeskyttede musikkfiler utgitt av EMI via selskapets iTunes Store. I tillegg til at filene er DRM-frie, er de også kodet med høyere bitrate, noe som skal gi bedre lydkvalitet. Denne delen av tjenesten kalles iTunes Plus. For dette må brukerne normalt betale 2 kroner ekstra per spor.

Nylig fortalte EMIs senior visepresident, Lauren Berkowitz, til Bloomberg News at det innledende salget skal ha vært godt. Blant annet skal salget av Pink Floyds Dark Side of the Moon-album ha økt med 350 prosent den første uken etter lanseringen av iTunes Plus.

Berkowitz mener de foreløpige resultatene indikerer at DRM-frie tilbud kan øke den samlede omsetningen til både digitale album og individuelle sanger.

    Les også:

Salgstallene for den DRM-frie musikken i iTunes Store er viktige fordi suksess her kan føre til at andre plateselskaper følger etter. EMI har også undertegnet avtaler med flere andre musikktjenester om salg av DRM-fri musikk på nettet, noe som vil bli lansert i månedene som kommer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.