BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vellykket roaming mellom mobil og WLAN

Nokia har greid å gjennomføre overlevering av både tale og data mellom operative mobilnett og WLAN-soner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. nov. 2005 - 13:39

Nokia annonserte i går at selskapet har nådd en betydelig milepæl ved at selskapet har gjennomført både tale- og dataforbindelser ved hjelp av UMA-teknologien (Unlicensed Mobile Access). Dette ble gjort ved selskapets Solutions Experience Center i USA.

UMA, en 3GPP-standard (3rd Generation Partnership Program), er en aksessteknologi som tillater sømløs overlevering av mobil tale og data fra et mobilnettverk til et trådløst datanettverk (WLAN). UMA-standarden definerer hvordan mobiloperatører sømløst kan utvide deres mobilnett ved hjelp av private, bedriftsinterne og offentlige WLAN.

Taleforbindelse ble overlevert fra et operativt mobilnettverk til WLAN og fra WLAN til et mobilnettverk. I tillegg ble en dataforbindelse ledet fra mobil til WLAN. Begge forsøkene ble gjort ved å bruke en testmobil fra Nokia.

    Les også:

- UMA kan åpne opp en rekke nye muligheter og valg for operatører og deres sluttbrukere. Vi er et skritt nærmere i å forenkle sluttbrukerens mobilopplevelse ved å gi tilgang til tale, personlig informasjon og multimedietjenester på en enhet, uavhengig av om de befinner seg på jobben, i hjemmet eller er på farten, sier Mark Louison, Nokias senior visepresident for nettverk i Nord-Amerika, i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.