Vellykket Stepstone plassering

Jobbrekutteringselskapet StepStone har foretatt en rettet plassering av 35,6 mill aksjer til kurs 27,5 NOK.

Jobbrekutteringselskapet StepStone har foretatt en rettet plassering av 35,6 mill aksjer til kurs 27,5 NOK.

Jobbrekutteringselskapet StepStone (STP) har foretatt en rettet plassering av 35,6 mill aksjer til kurs 27,5 NOK. Aksjene er plassert hos institusjonelle aktører i Europa og USA. Størrelsen på plasseringen ble økt med 3.2 million aksjer pga sterk etterspørsel, skriver selskapet i melding.

31.4 million av aksjene ble solgt av selskapets grúnlegger Erik Bakkejord, flere venture-selskaper og sentrale aksjonærer i Job Today. I tillegg ble det utstedt 4,2 mill nye aksjer for å finansiere de resterende 25 prosentene av aksjene i det tyske rekrutteringsselskapet Job Today. StepStone har i dag fullført kjøpet av 75 prosent i den tyske rekrutteringstjensten Job Today for EURO 34,9 mill, med oppgjør i aksjer.

Selgende aksjonærer har i tillegg gitt Morgan Stanley en opsjon for å selge ytterligere aksjer, en såkalt greenshoe. Hvis denne blir benyttet vil det totale salget av aksjer komme opp i 40,1 mill aksjer.

Orkla som eier 21,3 mill aksjer tilsvarende 9% av Stepstone, bekrefter at deres plassering i selskapet er av langsiktig karakter, men vil gjennom sin eierpost i Venture Partners få en hyggelig gevinst.

Som et resultat av disse transaksjonene vil Stepstone ha 235,35 mill utestående aksjer som på kurs NOK 29,- NOK priser selskapet til 6,8 mrd NOK.

Stepstone ble etablert i 1996 og er i dag representert i 10 europeiske land. Selskapet har varslet at de i løpet av september skal utvide sin online rekrutteringstjeneste til Østerrike, Nederland, Spania, Finland og India.

Til toppen