BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vellykket teletest i Nordsjøen

Den nye standaren for kommunikasjon mellom hustelefoner, Q-sig, er for første gang utprøvd i Norge. Pionérprosjektet er foretatt på Ekofisk II feltet mellom sentraler fra konkurrentene Telenor Bedrift og Alcatel.

Eirik Flaa
5. nov. 1996 - 15:00

Ulike standarder fra ulike produsenter, har tidligere vært en barriere i hustelefonmarkedet. Nå ser det likevel ut til at dette problemet forsvinner, i og med introduksjonen av Q-sig (Q-signal).

-Tidligere hadde de ulike produsentene egne proprietære løsninger. Nå ser det imidlertid ut til at man samles omkring den nye ETSI (European Telecommunications Standard Institute) standarden Q-sig, sier Jan Henrik Benzon til digi.tele. Benzon, som for tiden er produksjef for hustelefonsystemer i Alcatel, kan også fortelle at planene med å utnytte standarden spesielt vil være en fordel for bedrifter som er splittet opp over et større geografisk område.

-Systemet gir oss muligheten til enkelt å knytte sammen ulike virksomheter med interne telenettverk, sier Benzon.

Dersom Benzons spådommer om Q-sig går i oppfyllelse, ser det ut til at Alcatel, er godt rustet i konkurransen fremover. I Nordsjø-prosjektet knytte selskapet sammen egne telefonsentraler med Telenors sentraler i et ISDN-nettverk basert på Q-sig. Prosjektet er det første i en serie prosjekter i Norge, heter det i en pressemelding fra Alcatel. Fra pressemeldingen fremgår det også at bedriften har klokketro på fremtidsutsiktene til den nye standarden. Det hevdes blant annet at Q-sig vil bli teleprodusentenes svar på Internett-protokollen, TCP/IP, for dataoverføringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra