ANALYSER

Vellykket test av tv på mobil

Nokia har gjennomført en vellykket test av TV på mobiler og kundene sier ja til å betale.

31. aug. 2005 - 10:33

TV er en av de neste store områdene for mobiltelefoner - det tror i hvertfall mange aktører. En rekke testprosjekter rundt i Europa tester nå både ut teknikk - og like viktig - hva kundene vil ha og hva de er villig til å betale for.

TV og mobilbransjen står foran flere alvorlige utfordringer, for bransjen er splittet hvilken overføringsteknikk som skal bygges inn i telefonene. Nokia har satset på DVB-H, noe som gir mottak av TV-signalene fra TV-master. Deutsche Mobil og Samsung satser på DMB, en spesialversjon av DAB og MDMS er sender TV-signalene som datapakker over vanlige 3G-nett.

Nå har Nokia og TeliaSonera ferdig med første runde av sitt forsøk i Finland og melder om postive resultater, skriver idg.se. Teknikken fungerte som den skulle og de 500 testbrukerne var ganske positive til muligheten.

De 500 brukerne var utstyrt med en Nokia 7710-mobil.

Halvparten av de 500 tror TV på mobilen vil bli populært og sier de er villig til å betale 10 euro (79 kroner) i måneden for muligheten. Brukerne så på TV i 20 minutter av gangen i snitt, men hva de så på skiller seg ikke nevneverdig ut fra hva vanlige finske TV-seere velger.

Det var de mest populære TV-programmene, nyheter og sport de mobile TV-seerne valgte. Mange analytikere har spådd at bare noen typer programmer uten for mye detaljer egner seg for små skjermer.

Analyseselskapet Gartner har tidligere advart mot troen på kommersielle lanseringer av mobil TV i 2006 slik mange av selskapene hevder. Gartner påpeker at avtaler med TV-selskapene, teknologi, rollefordeling, teknikk som sikrer rettigheter og forhindrer piratkopiering er noe av det som skal på plass og spår lanseringer i 2007.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.