BEDRIFTSTEKNOLOGI

Velutstyrt IE 5 for Mac utsatt

Microsoft har forskjøvet lanseringsdatoen for Internet Explorer 5 for Mac til ut på vinteren en gang. Årsaken skal blant annet være at implementasjonen av mange helt nye egenskaper tar lenger tid enn ventet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 1999 - 02:49

Internet Explorer 5 for Mac vil ikke bli klar før til vinteren. Tidligere meldinger fra Microsoft har lovet at nettleseren skulle bli ferdig i høst, men i en e-postmelding til ZDNet UK skriver Irving Kwong, produktsjef i Microsofts forretningsenhet for Macintosh, at lanseringsdatoen for nettleseren er blitt utsatt.

Ifølge Kwong skal det være flere årsaken til utsettelsen, men han opplyser at spesielt motoren som fremstiller HTML-sidene - Tasman - har tatt lang tid å utvikle. I tillegg har utviklingen av en rekke "kule sluttbrukeregenskaper" tatt tid å implementere.

Blant disse nye egenskapene er Auction Manager, en funksjon som gi brukerne muligheten til automatisk å overvåke auksjoner på Internett. Den nye nettleseren vil ifølge Kwong også inneholde andre egenskaper og funksjoner som ikke finnes i Windows-utgaven.

Kwong forteller at Tasman-motoren vil tilby streng kompatibilitet med W3Cs åpne standarder for oppmerking, inkludert HTML og CSS1 (Cascading Style Sheets). Det vil også være inkludert delvis støtte for CSS2 og kanskje også støtte for Microsofts DOM (Document Object Model).

Selv om IE 5 for Mac nå er blitt forsinket, er ikke situasjonen den samme for Outlook Express 5. En Mac-utgave av dette meldingsprogrammet ventes fortsatt å dukke opp i løpet av høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra