Venstrepolitiker blir web-redaktør

Venstrepolitikeren Helene Falch Fladmark (bildet) begynner som internasjonal web-redaktør i det norskeide nettselskapet iFinger Ltd.

Venstrepolitikeren Helene Falch Fladmark (bildet) begynner som internasjonal web-redaktør i det norskeide nettselskapet iFinger Ltd.

Helene Falch Fladmark, stortingsrepresentant for Venstre inntil regjeringsskiftet i mars, blir norskeide iFingers internasjonale webredaktør.

iFinger har utviklet en teknologi for elektronisk bruk av ordbøker og leksika. Flere store forlag har fattet interesse for denne teknologien, og selskapet har inngått avtaler med mange prestisjetunge aktører.

Her kan du lese mer om iFinger-teknologien og avtalene:
Inngår millionkontrakt med verdens største lærebokforlag
Gjennombrudd for iFinger
digi.no mener "Beste nykommer i 1999" er:
Norsk språkteknologi vekker internasjonal oppsikt
Unikt språk-geni på nett

Nå vil iFinger at programvaren skal nå enda flere, og selskapet satser på å ha ferdig sin "nettbutikk" i september. Dette nettstedet skal Helene Fladmark være redaktør for. Med bakgrunn som redaktør i Kunnskapsforlaget (som også har eierinteresser i iFinger), og fra Kirke- utdannings- og forskningskomitéenStortinget, har hun gode forutsetninger for å gjøre en god jobb.


Her fikk hun også god kjennskap til hva som skjer på e-læringsfronten både nasjonalt og internasjonalt.

- Jeg har fulgt med selskapet fra sidelinjen siden det ble etablert i januar i år, og har stor tro på idéen bak iFinger. Som politiker var jeg svært opptatt av hvordan den nye teknologien kan brukes til opplæring og kunnskapsformidling. Nå får jeg være med på å bygge opp et selskap som nettopp har dette som sin forretningsidé, sier Fladmark.

iFingers internasjonale nettsted vil være selskapets viktigste kommunikasjons- og salgskanal for alle brukere, og på alle de viktigste språkene.

Den ferske web-redaktøren gleder seg til å utvikle nettstedet. Hun flytter til London i løpet av sommeren, der iFinger har sitt hovedkontor. - Dette kontoret har foreløpig seks ansatte, og det er så få at alle kan være med å utvikle, sier Fladmark til digi.no.

Målet er at iFinger-produktets bruksområder skal presenteres på en spennende måte. Samtidig skal de ulike forlagene som tilbyr elektroniske ordbøker og leksika basert på iFingers teknologi få presentere disse på nettsidene.

Til toppen