BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vent 12 dager og spar 2.000 kroner

Stadig flere kjøper PC med AMD-hjerne. Derfor skal Intel kutte prisene den 29. april. Her er hva du kan spare på å vente:

18. apr. 2001 - 12:43
Intel CorporationAdvanced Micro Devices Inc


- Årsaken til priskuttene er at AMDs Athlon 1,33 Ghz-prosessor for de aller fleste brukere gir den samme ytelse som Intels Pentium 4 1,5 Ghz. AMD-brikken koster 2.700 kroner, mens Intels konkurrent i dag koster 6.100 kroner, forteller Morten Reffhaug, salgsdisponent i REC Computers AS til digitoday.no.

Vanligvis får PC-produsentene vite om priskutt og nyheter lang tid i forveien, men i går kom det hastemelding fra Intel. "29. april kutter vi prisene på de dyreste brikkene med opp til 45 prosent."

- Mandag 30. april setter vi ned prisene på de raskeste Intel-utstyrte PC-ene våre med 2.000 kroner, forteller Terje Gjeisklid, markedssjef i EverCom Network til digitoday.no.

Det samme lover Reffhaug.

Det største priskuttet kommer på Intels Pentium 4 1,7 Ghz, som lanseres fredag 20. april. Forhandlerpris i USA vil ligge på 5.600 kroner, men åtte dager senere halveres prisen til 2.800 kroner.

Det er bare på de aller raskeste modellene priskuttene blir så store. Intels Pentium 4 1,5 Ghz har en pris på 6.100 kroner uten moms til forhandler, men 1,3 Ghz-versjon koster bare 2.900 kroner. Prisene vil også falle på de lavere brikkene, men her er det langt mindre å kutte.

Spørsmålet er hvordan AMD svarer, for selskapet har varslet priskutt de også. Og det er ikke slutt med denne runden. Etter mange års utrolig vekst og utbygging av produksjonskapasitet sitter Intel, AMD, IBM og mange andre med dyre fabrikker som produserer mer enn hva markedet vil kjøpe for tiden. Det betyr priskrig utover året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.