Vent med ny Windows-server

Microsoft lanserte Windows Server 2003 på torsdag, men du trenger ikke å skynde deg, mener Gartner. Les hvorfor:

Microsoft lanserte Windows Server 2003 på torsdag, men du trenger ikke å skynde deg, mener Gartner. Les hvorfor:

På torsdag i forrige uke Microsoft oppgraderte Windows-versjonen for servere for første gang på tre år. Men du trenger ikke å skynde deg til butikken, mener analyseselskapet Gartner.

Gartner-analytikere er vanligvis svært konservative og også denne gangen mener de at man bør være forsiktig med å oppgradere til helt ferske Microsoft-produkter.

Nå mener Gartner at Server 2003 er svært stabil takket være Microsofts omfattende beta-testing. Det er derfor ikke så viktig å vente på en feilfiks. Men du må likevel teste alle dine applikasjoner på Server 2003 nøye. Dette gjelder særlig hvis du bruker Active Directory, hvor Microsoft har gjort store endringer.

Windows Server 2003 er en evolusjon, ikke en revolusjon, er Gartners konklusjon. Brukere av forgjengeren til Windows 2000, Windows NT, burde planlegge å flytte over til Server 2003 innen utgangen av 2004, er Gartners svært konservative råd til sine store kunder.

Server 2003 inneholder en lang rekke nyttige utvidelser, men for de fleste kunder betyr dette en evolusjon, ikke en revolusjon.

Gartner mener Server 2003 ikke har så viktige nyheter at du bør bytte ut Windows 2000 - analyseselskapet mener med andre ord at jobben og innkjøpsprisen ikke står i samsvar med fordelene.

Til toppen