Vent på priskutt før du kjøper ny PC

Skal du kjøpe PC, bør du vente litt. Prosessor-prisene har stått stille siden begynnelsen av desember. Her er årsakene og her er prisene:

Mye av prisen på en ny PC utgjøres av prosessoren. Vanligvis faller denne jevnt og trutt, men nå har den stått så å si stille siden begynnelsen av desember, noe som er svært lenge i IT-bransjen.

Årsaken er trolig redusert konkurranse mellom Intel og AMD. AMD har vært forsinket med sine raskeste brikker og når de nå begynner å hente inn igjen Intels forsprang, er prisene høye, og det er lite å hente på å kjøpe AMD for tiden.

Og uten press fra konkurrenten, opprettholder Intel sine priser så lenge som mulig.

2. desember skrev digi.no at AMD Athlon 2700+ kostet 3795 kroner og Intels tilsvarende 2,66 GHz Pentium 4 kostet 3.540 kroner. Intels Pentium 4 3.06 GHz-versjonen kostet hele 6.680 kroner.

Les også

Nå har AMD fått Athlon 2800+ som skal tilsvare Intels Pentium 4 2,8 Ghz i salg, men den koster 4395 kroner hos Komplett.no (butikkpris) XP 2700+ er bare redusert 300 kroner siden 2. desember. Intels 2,66 Ghz er fremdeles billigere 3.300 kroner. Og prisen på toppmodellen til Intel har gått opp litt til 6800 kroner.


Men det er penger å spare på sjekke litt rundt hvis du skal ha det siste og nyeste. Tech.no selger den samme 3.06 for 6100 kroner, en rabatt på 700 kroner.

- Jeg har ikke hørt noe om noen snarlige priskutt, så det ligger kanskje litt frem i tid, Leon Stensrud, produktsjef hos Officeshop (Tech.no). til digi.no. Vi har heller ikke hørt om noen snarlige Intel-lanseringer som kan utløse priskutt.

Folk som vil spare penger må derfor trolig vente i en uke eller to, men en ting er sikkert - det kommer et priskutt, og jo lengre det drøyer, jo større blir trolig kuttene.

Til toppen