RESULTATERFINANS

Ventelo-eier ble rik på Telenor-kjøp

Ventelo-eier Conrad Clauson og hans kone har sikret seg en solid gevinst på et aksjesalg til Telenor

9. feb. 2006 - 08:42

Telenor bygger seg opp i Sverigehar lagt inn et bud på den svenske Glocalnet. Telenor eier fra før av blant annet Bredbandbolaget som serverer dyrere, men svært raske bredbåndslinjer.

Glocalnet har en veldig solid posisjon i lavpris-segmentet i Sverige. Telenor overtok 36,6 prosent av aksjene i 2002 og offentliggjorde i går et bud på resten av aksjene.

I sin pressemelding i går morges skrev Telenor at "Glocalnets eierstruktur har i lang tid vært preget av flere store eiere som fra tid til annen har vært uenige i selskapets utvikling. For Telenor har det derfor vært viktig å løse opp i den fastlåste eierstrukturen og fokusere på driften i selskapet."

Bak dette diplomatiske utsagnet ligger det en dypere strid. For den nest største eieren i Glocalnet er den lenge hemmelige eieren i Ventelo, ex-megleren Conrad Clauson. Gjennom Quotz Asset Management eier Clauson trolig rundt 35 prosent. Ventelo hevder at Quotz har såkalt negativ kontroll i Glocalnet, det vil si over 33 prosent.

Sent på dagen i går kom det en ny pressemelding. Clauson, og hans kone, som eier Quotz, har akseptert Telenors tilbud. Telenor har derfor kontroll i selskapet med 77 prosent av aksjene.

Clauson-familien har tjent minst 100 millioner kroner på kjøpet og salget av Glocalnet-aksjene, viser et regnestykke Dagens Næringsliv har gjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.