Ventelo-eier kjøper luksusmobiler

Kriserammede Nokia selger.

Ventelo-eier kjøper luksusmobiler
En Vertu Signature-telefon i gull settes sammen på fabrikken i England. Prisen på denne telefonen er ikke kjent, men snittprisen på Vertus telefoner er på rundt 40.0000 kroner. Nå har Nokia solgt selskapet til oppkjøpsfondet som eier Ventelo i Norge. Bilde: Matthew Lloyd/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Torsdag kom nok en sjokkbeskjed fra finske Nokia. 20 prosent av arbeidsstokken vil få oppsigelse ettersom 10.000 arbeidsplasser forsvinner. Samtidig ble det også bekreftet at selskapet vil selge luksusmobil-selskapet Vertu.

Vertu lager svært dyre mobiltelefoner til det øverste luksus-segmentet. Innholdet er basert på Nokia-teknologi men telefonene er pakket inn i svært eksklusive materialer hvor kundens lommebok sitter begrensningene. Ifølge en pressemelding fra Nokia har Vertu hatt en langt hyggeligere utvikling enn moderselskapet, og de siste årene skal salgsveksten ha vært tosifret.

Kjøperen er det svenske oppkjøpsfondet EQT VI. Dette er det samme selskapet som kjøpte den norske teleaktøren Ventelo i vinter. Det er ikke klart hvor mye oppkjøpsfondet har betalt for selskapet, som har rundt 1.000 ansatte og hovedkontor i Storbritannia. Men Bloomberg News, som først meldte om at luksusprodusenten skulle selges, melder at prisen skal være på 200 millioner euro, 1,5 milliarder norske kroner.

Nokia beholder 10 prosent av aksjene i selskapet, og vil nok bli en tett samarbeidspartner fremover.

    Les også: