Ventelo forventer fire milliarder i år

Med oppkjøpet av Catch mener Ventelo og nyansatte toppsjef Eirik Lunde at de er Telenors største konkurrent.

Teleselskapet Ventelo har vokst seg store på rekordfart. Kristiansandselskapet som ble etablert i 2001 har i løpet av fire år vokst til 600 ansatte. Selskapet gjorde et stort hopp med oppkjøpet av Catch/Bluecom i fjor høst og ligger nå an til en omsetning i 2006 på fire milliarder kroner. Selskapet lover også et solid overskudd.

I går tiltrådte Eirik Lunde som ny sjef i Ventelo. Lunde har tidligere vært sjef i Dell Norge og Bluecom.

Ventelo var i utgangspunktet en helt virtuell teleleverandør, men skaffet med oppkjøpet av Catch/Bluecom seg både et landdekkende telenett og en større kundemasse, både i bedrift og privatmarkedet.

Nå mener styreleder Per Morten Torvildsen i Ventelo at selskapet er den største konkurrenten til Telenor. Denne rollen har Tele2 hittil hatt.

Mellom 2003 og 2004 hadde Tele2 en omsetningsvekst med 600 millioner kroner i Norge. Tele2 gikk da fra 1,5 milliarder til 2,1 milliard kroner.

I tillegg til Catch har Ventelo har kjøpt teleaktørene Axiti og PortIT. Selskapet er delt inn i fire divisjoner; Ventelo Catch, Ventelo Bluecom, Ventelo Comnet og Ventelo Provider. Catch kjøpte i sin tid opp KNP Qwest Norge.

I går tiltrådte Eirik Lunde som ny sjef i Ventelo.

Til toppen