Ventelo forventer fire milliarder i år

Med oppkjøpet av Catch mener Ventelo og nyansatte toppsjef Eirik Lunde at de er Telenors største konkurrent.

Med oppkjøpet av Catch mener Ventelo og nyansatte toppsjef Eirik Lunde at de er Telenors største konkurrent.

Teleselskapet Ventelo har vokst seg store på rekordfart. Kristiansandselskapet som ble etablert i 2001 har i løpet av fire år vokst til 600 ansatte. Selskapet gjorde et stort hopp med oppkjøpet av Catch/Bluecom i fjor høst og ligger nå an til en omsetning i 2006 på fire milliarder kroner. Selskapet lover også et solid overskudd.

I går tiltrådte Eirik Lunde som ny sjef i Ventelo. Lunde har tidligere vært sjef i Dell Norge og Bluecom.

Ventelo var i utgangspunktet en helt virtuell teleleverandør, men skaffet med oppkjøpet av Catch/Bluecom seg både et landdekkende telenett og en større kundemasse, både i bedrift og privatmarkedet.

Nå mener styreleder Per Morten Torvildsen i Ventelo at selskapet er den største konkurrenten til Telenor. Denne rollen har Tele2 hittil hatt.

Mellom 2003 og 2004 hadde Tele2 en omsetningsvekst med 600 millioner kroner i Norge. Tele2 gikk da fra 1,5 milliarder til 2,1 milliard kroner.

I tillegg til Catch har Ventelo har kjøpt teleaktørene Axiti og PortIT. Selskapet er delt inn i fire divisjoner; Ventelo Catch, Ventelo Bluecom, Ventelo Comnet og Ventelo Provider. Catch kjøpte i sin tid opp KNP Qwest Norge.

I går tiltrådte Eirik Lunde som ny sjef i Ventelo.

Til toppen