RESULTATERFINANS

Ventelo i spill

Oppkjøpsfond i forhandlinger om tele-kjøp.

2. des. 2011 - 08:33

Norges fjerde største teleselskap, Ventelo, kan være i ferd med å få nye eiere. Det melder Dagens Næringsliv som skriver at det svenske oppkjøpsfondet EQT, med Wallenberg-familien i spissen, er interessert i å kjøpe.

I dag eies Ventelo av en rekke norske kraftselskaper, men selskapet innledet ifølge avisen en prosess med tanke på salg tidligere i høst. Flere interessenter kom på banen, men det skal nå være avsluttende forhandlinger med det svenske oppkjøpsfondet.

EQT har vært svært aktive på det nordiske markedet de siste årene, og har til sammen kjøpt 100 forskjellige selskaper for til nærmere 100 milliarder kroner.

Blant selskapene som er i oppkjøpsfondets portefølje finner vi servicekonsernet ISS, fritidskjeden XXL Sport & Villmark samt optikkselskapet Carl Zeiss Vision.

Hverken representanter for EQT eller Ventelo-sjef Stig Herbern vil kommentere noe som helst om forhandlingene, og det er uvisst om hvilken pris som kan være aktuelt på selskapet.

Men Dagens Næringsliv skriver at det er liten tvil om at det blir en investering i milliardklassen.

Tidligere i år ble også Network Norway snappet opp av svenske aktører, den gangen var det Tele2 som kjøpte den norske teleutfordreren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.