RESULTATERFINANS

Ventelo på oppkjøpsraid i Danmark

Ventelo sikter mot å bli en nordisk teleaktør, med nytt oppkjøp i Danmark.

12. jan. 2006 - 14:18

Ventelo satser på å bli en nordisk aktør i bedriftsmarkedet for teletjenester, og kjøper danske Webpartners, skriver computerworld.dk. Kjøpesummen skal være et tresifret millionbeløp. Ventelo kjøpte nylig bredbåndsleverandøren Catch i Norge.

Ventelo har fra før av stor virksomhet i Sverige og Norge. Selskapet de nå har kjøpt opp selger hovedsakelig nettilgang for bedriftskunder, men planen skal være å selge mobiltjenester også i Danmark.

– I Danmark har vi ikke vært å regne som noen voldsom konkurrent på grunn av vår størrelse, men Ventelo er blitt en meget stor spiller i Norden etter oppkjøpene, så nå begynner det å gi en skikkelig ballast i de enkelte landene, sier Rasmus Helmich, administrerende direktør for Webpartner til computerworld.dk.

Ventelo er ikke alene om å ha nordiske ambisjoner. Flere selskaper mener det er gode penger å tjene på å kunne være totalleverandør av teletjenester for selskaper som opererer i flere nordiske land.

TDC kapret nylig Orkla som kunde av en slik nordisk totalavtale, men det tidligere danske telemonopolet er blitt lillebror i denne kampen. De to store er TeliaSonera og Telenor. Telenor har kjøpt seg kraftig opp i 2005, med Cybercity i Danmark og Bredbandsbolaget samt Vodafone i Sverige.

Tele2 og TDC spiller nå i andre divisjon, mens Ventelo melder seg på som et femte hjul på vogna.

De gamle sjefene i Webpartner beholder ti prosent av aksjene i selskapet som nå blir hetende Ventelo Webpartner. Selskapet ble stiftet i 1996, og har hatt stor suksess med å selge internettaksess og tilhørende tjenester til bedrifter. I 2005 omsatte de for 60 millioner og kunne vise til 15 millioner i overskudd, melder computerworld.dk.

Selskapet har 6 000 bedriftskunder og eget fibernett i København og området rundt.

Målet er nå å kunne levere en samlet kommunikasjonspakke til danske bedrifter, inkludert mobiltelefoni. Når dette kommer er foreløpig ikke klart. Ventelo eier fra før av selskapene Axiti og Dantelo i Danmark.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.