TELEKOM

Ventelo slått ut av databasefeil

1.500 bedriftskunder rammet av telekrøll.

Thore Berthelsen er administrerende direktør i Phonero, som igjen eier Ventelo
Thore Berthelsen er administrerende direktør i Phonero, som igjen eier Ventelo Foto: Phonero
15. okt. 2014 - 11:07

Teletilbyderen Ventelo har for få minutter siden rettet en kritisk feil, som ifølge dem selv rammet om lag 1.500 bedriftskunder.

Problemene oppsto onsdag morgen og varte i minst to timer. En driftsmelding kunne først fortelle at de opplevde periodiske problemer med utgående mobilsamtaler med tjenesten Mobilt Bedriftsnett.

OPPDATERT: Etter å ha friskmeldt systemene sine, meldte Ventelo kl 12.00 at hovednummer, kortnummer o.l. igjen er ute av drift. Cirka klokken 13.15 meldes det at feilen endelig skal være rettet.

Inngående telefoni fungerte heller ikke i starten, men dette skal ha blitt løst relativt raskt. Da gjensto driftsforstyrrelser på kundenes hovednummer, som tok lenger tid å rette opp.

– Sjelden nedetid

Feilen har høyeste prioritet, kunne teleselskapet som er eid av Phonero melde.

– Det er rett og slett en tjenesteplattform som gikk ned. Heldigvis har vi gode rutiner mot leverandøren vår. Jeg synes dette løste seg greit, men det er alltid beklagelig når noe slikt skjer. Heldigvis opplever vi nedetid som dette veldig sjeldent, sier administrende direktør Thore Berthelsen til digi.no.

Ifølge ham ble cirka 1.500 av kundene deres berørt av feilen.

– En plattform for mobilt bedriftsnett viste feil. Så ble det identifisert feil i en database. Det er en CTE-plattform.

Politiet kan ha vært berørt

Politiet er storkunde av Ventelo. digi.no kontaktet Politidirektoratet med spørsmål om i hvilken grad de ble berørt av nedetiden. Vi venter på svar.

– Der hvor politiet bruker denne plattformen, så vil de ha vært berørt. Det kan ha vært enkeltavdelinger, de som bruker dette som telefoniløsning, sier Berthelsen, som vedgår at han ikke har oversikten på dette.

digi.no har mottatt tips fra lesere som kan melde at teleproblemene Ventelo opplevde skapte store problemer, blant hos en kommunes legesenter.

Flere berørte kunder luftet onsdag morgen sin frustrasjon i sosiale medier, der selskapet ikke ga noen informasjon om hva som skjedde.

– Vi har informert kundene direkte. Det er sendt ut informasjon på e-post og lagt ut på nettsidene våre. Vi har gode rutiner for å varsle direkte, sier Thore Berthelsen.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.